Симон: Надал игра на около 70% и това му бе напълно достъчно да победи Медведев

от в 18:46 на 07.02.2022
Калоян Соколов

Аустрелиън Оупън приключи преди повече от седмица, но емоциите от финалната битка при мъжете все още не са утихнали. В нея Рафаел Надал съумя да осъществи един от най-великите обрати във финали от Големия шлем и завоюва рекордна 21-ва титла, с което се превърна в най-успешния играч на "мейджър" ниво в историята на тениса. 

Жил Симон обаче не смята, че манакорецът е показал нещо изключително във въпросната над петчасова битка и всъщност Матадора далеч не е трябвало да покаже най-доброто си лице на корта, за да надвие Даниил Медведев, а ето и пълното изказване на френския ветеран:

"Съчувствам на Медведев, защото много състезатели сме минавали през същото и сме били обвиниявани как сме губили наглед спечелени мачове срещу Надал. Просто този човек е невероятно труден за побеждаване, макар че това звучи като някакъв вид извинение. Рафа показа около 70% от възможностите си в двубоя за титлата в Мелбърн, което му беше напълно достатъчно да победи Медведев, който е сред най-добрите играчи в света и се нарежда веднага след Новак Джокович по отношение на представянето върху твърди кортове. Така можете да си представите нагледно колко е голяма разликата между Надал и представителите на новото поколение" - завърши бившият номер 6.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон: Надал игра на около 70% и това му бе напълно достъчно да победи Медведев Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | жил симон | интервюта | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook