Скритият коз за действащите шампиони: Сафиулин сътвори шеметен обрат за Русия!

от в 03:52 на 02.01.2022
Калоян Соколов

Руският тенис се намира в един от най-силните си исторически периоди, след като през миналия сезон страната триумфира във всички възможни отборни надпревари и показа, че притежава най-голям набор от равностойни състезатели. През тези дни обаче руснаците трябваше да преглътнат серия от неприятни новини, тъй като Андрей Рубльов и Аслан Карацев се заразиха с коронавирус и така оставиха в изключително тежко положение съотборниците си в тазгодишното издание на ATP Cup.

"Сборная" може да разчита на само трима души в тима си, а лидерът Даниил Медведев е принуден да се бори заедно с двама тенисисти, които са извън топ 150 и наглед Русия трябваше да бъде един от аутсайдерите в състезанието.

Роман Сафиуилин обаче показа как държавата му може да е конкурентна дори при това положение и изигра един от най-силните си мачове през своята кариера, за да надвие французина Артур Риндеркнех с 2:6 7:5 6:3. Така 167-ият в света положи основите за крайна победа на действащите шампиони и сега остава по-лесната част от задачата, а именно Медведев да се справи със съпротивата на Уго Юмбер.

Риндеркнех трупаше множество лесни точки от сервис в началото на мача, докато неговият съперник допускаше множество двойни грешки и така се превръщаше в лесна мишена за прицел. Французинът диктуваше изцяло събитията на корта и заслужено стигна до пробив, който постигна в маратонски 15-минутен гейм и впоследствие с лекота си извоюва спечелването на първия сет.

Втората част започна с размяна на ранни брейкове, но отново по-висококласираният играч наглед държеше инициативата и изходът на двубоя изглеждаше предрешен. Сафуилин все пак поддържаше паритета в резултата и дочака своя момент, за да съумее да изравни общия резултат.

Решителната част стартира с три поредни възможности за пробив пред световния номер 58, но той не се възползва от тях и оттам насетне просто нямаше никакви аргументи срещу стабилните удари от основната линия на руснака. Представителят на Русия постепенно изгради преднина от 4:0 гейма, която в крайна сметка се оказа напълно достатъчна и той заслужено се поздрави с успеха.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Скритият коз за действащите шампиони: Сафиулин сътвори шеметен обрат за Русия! Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp cup | артур риндеркнех | Обзори | роман сафиулин | русия | франция

Коментари





Следвайте ни в Facebook