След 4 седмици отсъствие: Рафаел Надал отново стъпи на тенис корта!

от в 16:48 на 18.04.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал записа най-добрия си старт на сезон до момента в своята кариера, спечелвайки 21 последователни мача, а в допълнение на това добави три титли към витрината си, една от които беше рекордния трофей от Шлема, който Матадора завоюва в Мелбърн по време на Откритото първенство на Австралия. Испанецът беше непобеден само допреди няколко дни, когато неочаквано допусна загуба на финала в Индиън Уелс от Тейлър Фриц, а поражението доведе след себе си още негативни новини за Рафа. Оказа се, че по време на финала той е изпитвал силни болки в областта на гърдите, които са му пречели да диша.

Впоследствие обаче бе установено, че травмата на бившия номер едно е далеч по-сериозна, като след преглед при Анхел Луис Которо става ясно, че манакорецът е получил фрактура на реброто и ще му се наложи да бъде извън игра между 4 и 6 седмици. Така Надал беше принуден да се оттегли от турнирите в Монте Карло и Барселона, но зарадва феновете си, след като наскоро обяви, че ще се включи на Мастърса в Мадрид, където се планира да изиграе дебютния си двубой на 4-ти май.

Днес пък дойдоха още чудесни новини от страна на Рафа, защото стана ясно, че е провел първа тренировка на корта в последните четири седмици и освен това сам сподели, че е невероятно отново да стъпи на клея.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След 4 седмици отсъствие: Рафаел Надал отново стъпи на тенис корта! Калоян Соколов
Теми:  
atp | завръщане | любопитно | мадрид | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook