След битка до самия край: Томова остана на крачка от това да повали световната №65 в Реус

от в 18:20 на 04.05.2023
Мирела Николова

 

Виктория Томова остана на крачка от четвъртфиналите на Чаланджъра в Реус след загуба от световната №65 Лорън Дейвис. В някои периоди от днешния двубой първата ни ракета при дамите дори значително превъзхождаше по-високоранкираната си противничка, но в крайна сметка третата поставена в схемата се оказа по-стабилната в решителните минути от срещата и излезе като краен победител след 6:2 2:6 7:5.

В дебютната част софиянката изпитваше сериозни проблеми с вкарването на първия си сервис, след което второто ѝ подаване ставаше лесна плячка за поставената под номер три. Така американката бързо поемаше инициативата в разиграванията и впоследствие безпроблемно успяваше да си създаде удобна позиция за нанасяне на завършващ удар. Благодарение на това тя реализира три пробива и скоропостижно откри сметката си в общия резултат.

Статуквото на корта се запази и на старта на втората част, където Дейвис бързо поведе с 2:0. Тя дори разполагаше с още 4 шанса да осъществи нов пробив, но нашето момиче показа характер и съумя да измъкне подаването си благодарение на отличните си изяви в дефанзивен план. Този гейм се оказа и повратната точка в сета, тъй като именно тогава Томова получи допълнителен импулс в играта си и впоследствие имаше пълен контрол върху събитията, като не загуби нито гейм повече до края на втория сет, за да възвърне равенството в отделните части.

Серията на Вики обаче бе спряна още в първия гейм на финалния сет, когато световната №56 отново се възползва от неубедителния сервис на сънародничката ни и си спечели аванс от 2:0. Това обаче по никакъв начин не обезкуражи родната ни представителка, която продължи да подлага под натиск подаванията на опонентката си. 

В края на сета тя на два пъти се намираше само на гейм от загубата и макар в първия случай да успя да се спаси, то изоставайки с 5:6, бе лишена от възможности за връщане в мача и след точно 2 часа и половина игра Дейвис приключи двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След битка до самия край: Томова остана на крачка от това да повали световната №65 в Реус Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | лорън дейвис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook