След празненствата с бира в Австралия: Граждани завеждат дело срещу Барти

от в 15:31 на 21.02.2022
Диана Андреева

Ашли Барти се превърна в героинята на домакините, сбъдвайки мечтата на Австралия за титла в женската надпревара на Аустрелиън Оупън след 44-годишно чакане. Световната номер едно бе непоколебима във всеки един свой мач в хода на турнира и не загуби нито сет по пътя си към трофея. След триумфа си Барти се отправи за кратко към студиото на предаването Wide World of Sports, където сподели за емоциите си след победата и отпразнува титлата си с бутилка бира на марката Corona. 

Макар радостта от победата на Барти и нейните изяви да пораждат предимно положителни емоции у нейните сънародници, сред мнозинството от почитатели съществуват и недоволни личности, разочаровани от световната номер едно при дамите. Тяхното възмущение не приключва единствено с негативни коментари в социалните мрежи, а и с официална жалба към съда. Въпросните лица са поискали Барти да получи финансово наказание заради нарушаване на етикета, непристойно поведение, както и умишлена реклама в национален ефир, без предварително разрешение. 

"Младите момичета в страната се възхищават на Ашли Барти, а тя им дава повече от неподходящ пример за подражание." - се казва в жалбата по случая. "Единственото обяснение на нейното поведение би било договор за реклама, но такъв не съществува и Барти единствено насърчава алкохолизма в Австралия."

Жалбата на недоволстващите обаче е била отхвърлена от съда и до съдебен процес не се е стигнало. Без наличието на нужните доказателства за умишлена реклама в национален ефир, Барти е напълно невинна и не нарушава нито един от законите на страната си, а вероятно случаят ще намери своя край именно дотук и повече темата няма да се обсъжда.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След празненствата с бира в Австралия: Граждани завеждат дело срещу Барти Диана Андреева
Теми:  
wta | Австралия | ашли барти | любопитно | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook