След пропуснат мачбол: Шампионката в Торонто бе детронирана и ще загуби близо 40 позиции

от в 01:05 на 12.08.2022
Мирела Николова

Камила Джорджи направи феноменален рейд към трофея в Канада през миналия сезон, но през тази година бе далеч от представянето, извело я до най-големия ѝ триумф, и напусна надпреварата в Торонто още след втория си двубой. След като на старта надви Ема Радукану, днес италианката не успя да се справи със съпротивата на седмата поставена Джесика Пегула и инкасира поражение с 6:3 0:6 5:7, което ще ѝ коства драстичен спад в световната ранглиста от следващата седмица. Джорджи, която понастоящем заема 29-ата позиция, ще се свлече с 36 места и от понеделник по всяка вероятност ще бъде №65.

В дебютния сет миналогодишната шампионка налагаше агресивния си стил на игра и бе безпогрешна от всяка точка на корта, което ѝ помогна да върне моментално пробива, допуснат на старта, а впоследствие да реализира още един такъв и да поведе с 4:2. Тя не позволи спад в представянето си в нито един следващ момент и не след дълго подпечата успеха си в сета с трети пробив. 

Съотношението на силите се промени коренно във втората част, където играта на италианката претърпя пълна катастрофа и по-голямата част от ударите ѝ напускаха пределите на корта. Пегула превъзхождаше опонентката си във всеки един аспект и без да загуби нито гейм, изравни отделните части.

Джорджи възвърна ритъма си в началото на заключителния сет, в който интригата се запази до самия му край. Първа до мачбол се добра италианката, която обаче го пропиля след нов пропуск, за което трябваше да плати скъпа цена. Още в ответното си подаване тя инкасира брейк, а след безапелационно спечелен сервис гейм на нула от страна на Пегула надеждите на миналогодишната шампионка за защита на трофея се изпариха.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След пропуснат мачбол: Шампионката в Торонто бе детронирана и ще загуби близо 40 позиции Мирела Николова
Теми:  
wta | джесика пегула | камила джорджи | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook