След титлата в Мадрид: Карлос Алкарас се отказа от Мастърса в Рим

от в 23:15 на 08.05.2022
Калоян Соколов

За никого не беше тайна, че Карлос Алкарас е един от най-добрите играчи в света, но надпреварата в Мадрид ни доведе до заключението, че вероятно тийнейджърът е в по-силна момента форма от всеки един играч в ATP Тура. Испанецът имаше изключително тежък път към трофея в испанската столица, но беше непоколебим, побеждавайки последователно Рафаел Надал и Новак Джокович, а накрая преодоля съпротивата на миналогодишния шампион Александър Зверев. Неминуемо обаче младокът е генерирал сериозна умора през изминалите дни, защото трябваше да прекара общо 6 часа на корта в двубоите си срещу двете гореспоменати легенди и определено можем да оправдаем неговото решение да се откажа от вече започналия Мастърс в Рим, посочвайки болка в областта на глезена като официална причина за неговото оттегляне от следващото му състезание.

Всъщност Алкарас вече разбра името на първия си съперник, след като днес Кристиан Гарин се класира за втория кръг на турнира, ала изглежда чилиецът ще има късмета да продължи напред без игра. Донякъде ощетен от ситуацията може да се чувства Григор Димитров, защото нашият сънародник се размина само с една позиция от възможността да бъде сред поставените играчи и можеше да има далеч по-благоприятна схема, ако 19-годишният състезател беше взел по-рано решението си да не пътува до Италия.

Така Карлитос ще има на разположение цели две седмици да се подготви по най-добрия възможен начин за предстоящия втори "мейджър" турнир за 2022-ра, а именно Ролан Гарос (16 май- 5 юни). Досега световният номер 9 е участвал само веднъж в Париж и направи сравнително успешен дебют, достигайки до третия кръг през миналия сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След титлата в Мадрид: Карлос Алкарас се отказа от Мастърса в Рим Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | карлос алкарас | любопитно | мадрид | отказване | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook