След тричасова битка: Млад аржентинец остави Тийм на крачка от 1/2-финал в Бостад

от в 19:52 на 15.07.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм напомни за себе си по време на настоящия турнир в Бостад и записа две последователни АТР победи за първи път от 14 месеца насам, за да намери място в четвъртфиналната фаза. След като през вчерашния ден австриецът постигна престижен успех над световния №20 Роберто Баутиста Агут, днес той не успя да запише още една победа над топ играч и се сбогува с надпреварата след загуба в три сета от осмия поставен в схемата Себастиан Баез. 21-годишният аржентинец затвърди реномето си на клей специалист и демонстрира страхотна игра в хода на цялата среща, за да оформи крайното 6:2 6:7(5) 6:4 и да се класира за полуфиналите, където го очаква сблъсък с някого измежду Андрей Рубльов и Ласло Джере.

Откриващата част се разви изцяло по вкуса на младока, който доминираше от всяка зона на корта и непрекъснато поставяше под напрежение противниковото подаване. Той показваше забележителна стабилност от основната линия и успяваше да вземе рано преимуществото в отделните разигравания, поради което набързо си изгради преднина от 3:0. Впоследствие успеваемостта на Тийм на начален удар продължи да бъде изключително ниска и нямаше нито един негов сервис гейм, в който съперникът да не достигне до възможност за пробив. В осмия гейм Баез съумя да оползотвори поредния си шанс и така да слои край на дебютния сет в своя полза.

Втората част бе изключително оспорвана, като в нея двукратният финалист от Ролан Гарос стабилизира значително представянето си и можехме да станем свидетели на множество оспорвани размени на удари от дъното на корта. В средата на сета двамата си размениха по един брейк, след което при 5:4 в своя полза световният №34 достигна до мачбол. Австриецът обаче показа борбеност и съумя да отрази шанса пред опонента, след което да вкара частта в тайбрек. Тя също бе много равностойна, но късен минибрейк в сметката на бившия №3 предреши изиграването на трети решителен сет.

Затрудненията от сервис линията се завърнаха с пълна сила в заключителната част, където отново всяко от първите му три подавания бе застрашено. Решителният момент дойде в петия гейм, когато след нова порция пропуски от ракетата на австриеца се стигна до брейк в актива на южноамериканеца, който не след дълго бе затвърден за 4:2. Макар Тийм да повиши нивото си, той не успя да материализира никой от двата си шанса за пробив в осмия гейм и съвсем скоро се раздели с надеждите си да се класира на полуфинал в шведския град.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След тричасова битка: Млад аржентинец остави Тийм на крачка от 1/2-финал в Бостад Мирела Николова
Теми:  
atp | бостад | доминик тийм | Обзори | себастиан баез

Коментари





Следвайте ни в Facebook