След триумфа на Рибакина: Руската тенис федерация си приписа заслугите

от в 12:47 на 10.07.2022
Мирела Николова

Вчерашният ден надали ще бъде забравен от Елена Рибакина, която увенча изминалите си две великолепни седмици на Уимбълдън с първи трофей от Големия шлем. По пътя си към финалната битка тя загуби едва един сет, а на финала осъществи обрат срещу третата поставена в схемата Онс Жабер, за да постигне най-големия успех в досегашната си кариера.

Рибакина е родена в Москва и макар да продължава да живее в Русия, тя се състезава под флага на Казахстан. 23-годишната тенисистка решава да смени националността си през 2018 година и самата тя разказва колко доволна е от взетото решение и колко много помощ и подкрепа е получила от южната съседка на своята родина.

Любопитното е, че триумфът ѝ на Откритото първенство на Великобритания идва именно в годината, в която руските и беларуските състезатели не бяха допуснати до участие заради войната в Украйна, и Рибакина бе единствената тенисистка, родена в руската столица, която взе участие в надпреварата. 

Въпреки че от 4 години не се състезава за родината си, тазгодишната шампионка получи поздравления от президента на Руската федерация по тенис - Шамил Тарпишчев, който до голяма степен приписа заслугите за нейната победа на Русия, заявявайки следното пред руски медии: "Това е страхотно. Браво, Рибакина! Спечелихме Уимбълдън!".

Източник: First Sportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След триумфа на Рибакина: Руската тенис федерация си приписа заслугите Мирела Николова
Теми:  
елена рибакина | любопитно | русия | уимбълдън | шамил тарпишчев

Коментари





Следвайте ни в Facebook