СНИМКИ: Федерер бе посрещнат топло от южноафрикански ръгбист

от в 15:15 на 06.02.2020
Димитър Беловски

Носителят на 20 титли от Големия Шлем Роджър Федерер бе посрещнат в Кейптаун от Сия Колиси, който е южноафрикански ръгбист.

Федерер се намира в южноафриканския град, където утре му предстои мач срещу Рафаел Надал. Мачът е част от „Мач за Африка“ и това ще бъде шестото издание до този момент.

Вчера Колиси се срещна са Маестрото, а затова се похвали самият той, като използва социалните мрежи.

„Какво удоволствие, Роджър Федерер, истинска спорта икона. Твоите думи продължават да ме вдъхновяват и са били важна част от моето пътешествие. Беше чест за мен да те посрещна в Кейптаун,“ написа ръгбистът в Instagram.

„Мач за Африка 6“ ще се играе утре, на 7 февруари ще има за цел да подобри рекорда за най-много посетители на тенис мач, като се очаква около 50 000 души да се настанят на трибуните на „Cape Town Stadium.“ Сегашният подобен рекорд се държи от Федерер и Александър Зверев, които играха през ноември 2019 година в Мексико Сити. Тогава имаше 42 517 зрители по трибуните.

Преди мача на Надал-Федерер, феновете ще могат да се насладят на друг двубой, а именно на мач на двойки между Надал/Тревър Ноа и Федерер/Бил Гейтс.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

What a pleasure @rogerfederer A true sporting icon. Your words continue to inspire me and have been an important part of my journey. It was an honour to welcome you to Cape Town

Публикация, споделена от Siya Kolisi (@siya_kolisi_the_bear) на


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
СНИМКИ: Федерер бе посрещнат топло от южноафрикански ръгбист Димитър Беловски
Теми:  
бил гейтс | мач за африка | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook