Солиден Алкарас надви миналогодишния финалист и е в топ 8 на турнира в Хамбург!

от в 21:04 на 21.07.2022
Калоян Соколов

Карлос Алкарас е играчът, който остави най-силно впечатление по време на настоящия клей сезон, макар че не можа да оправдае очакванията към себе си на Ролан Гарос. Тийнейджърът обаче спечели титлата в Барселона, а впоследствие завоюва и трофея в Мадрид, където победи последователно Рафаел Надал и Новак Джокович.

Всичко това ни подсказваше, че 19-годишният състезател ще бъде абсолютен фаворит по време на тазседмичната надпревара от категория от ATP 500 в Хамбург, която се провежда именно на червени кортове. Никола Кун обаче беше на път да поднесе сензацията на старта, но все пак топ поставеният намери начин да преодолее съпротивата на световния номер 259. Днес пък младокът преодоля съпротивата на миналогодишния финалист Филип Крайнонич, надделявайки над него със 7:6(4) 6:3 и така си гарантира четвъртфинален сблъсък с поставения под номер седем - Карен Хачанов.

Срещата започна изненадващо, тъй като сърбинът вземаше топката максимално рано след отскока и не позволяваше на съперника си да играе своя офанзивен тенис. Краинович постоянно променяше темпото на игра и почти не допускаше никакви грешки, което му позволи да пробие рано и поддържаваше преднината си до 5:2 гейма. Тогава непоставеният състезател трепна, а ибериецът отрази цели четири сетбола, за да вкара частта в тайбрек и там не остави шансове на опонента си.

Оттам насетне двукратният Мастърс шампион беше безпощаден и виждахме отиграванията, които карат специалистите да го определят за бъдещето на спорта. Световният номер шест достигаше до всяка една топка и винаги беше готов да контраатакува, докато миналогодишният финалист видимо не можеше да отговори на интензитета от другата страна на мрежата и скоро успехът отиде в сметката на по-високоранкирания тенисист.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Солиден Алкарас надви миналогодишния финалист и е в топ 8 на турнира в Хамбург! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | филип краинович | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook