Среднощна епика в Монте Карло: Руне съкруши Синер и е на крачка от втората си Мастърс титла!

от в 20:28 на 15.04.2023
Мирела Николова

Яник Синер и Холгер Руне днес за пореден път показаха, че бъдещето на тениса е в сигурни ръце, предлагайки ни тенис от най-висока проба по време на днешния им полуфинален сблъсък в Монте Карло, който обаче в крайна сметка бе спечелен от младия датчанин. Скандинавецът стартира срещата крайно неубедително, но впоследствие значително стабилизира представянето си и съумя да се добере до успеха след близо 3 часа игра на корта - 1:6 7:5 7:5. Така тийнейджърът се класира за финалния сблъсък утре, когато ще се изправи срещу Андрей Рубльов в търсене на втора Мастърс титла.

Откриващата част премина напълно под диктовката на италианеца, който не срещаше никаква съпротива от отсрещната страна, тъй като Руне бе бледа сянка на себе си и непредизвиканите неточности от неговата ракета изобилстваха. Датчанинът с нищо не успяваше да затрудни световния №8, който имаше пълен контрол върху разиграванията благодарение на безкомпромисните си топспин удари от форхенд страната. Така южнотиролецът съумя да осъществи два пробива, с помощта на които само след 30 минути игра откри сметката си в общия резултат.

Съотношението на силите обаче драстично се промени още в първите минути на втората част, където Синер изцяло загуби ритъма си на игра и количеството му пропуски стремглаво растеше. Това доведе до пробив в актива на скандинавеца, който значително повиши качеството на отиграванията си и същевременно елиминира неточностите, за да поведе с 3:0.

Последва прекъсване на играта за около 40 минути поради дъжд, след което обаче Руне продължи да играе с висок интензитет и дълбочина в ударите си, не позволявайки на противника да поема инициативата в разиграванията. Тийнейджърът опази преднината си до 5:4, но сервирайки за изравняване на сетовете, позволи публиката, която бе почти изцяло срещу него, да му повлияе и се стигна до изравняване на геймовете - 5:5.

Руне обаче не понижи нивото си на игра нито за миг впоследствие и продължи да бъде изключително агресивен при посрещане, което го изведе до нов брейк в дванадесетия гейм, с който вкара срещата в трети решителен сет.

Драмата продължи с пълна сила в заключителната част, където датчанинът започна да бъде все по-вариативен в действията си, прибягвайки по-често до къси топки, с които успяваше да извади Синер от комфортната му зона зад основната линия. 19-годишният състезател бе първият, достигнал до брейкболи, но именно тогава италианецът пласира образцови сервиси и елиминира опасността - 2:2.

Напрежението се покачваше все повече за южнотиролеца, който в почти всеки свой сервис гейм трябваше да извършва своеобразни геройства, за да удържи натиска на вдъхновения тийнейджър. Неизбежното обаче се случи отново в дванадесетия гейм, когато скандинавецът съумя да пречупи защитата на световния №8 със серия от гръмотевични форхенди, за да реализира пробив в последния възможен момент и да си осигури място на своя втори Мастърс финал.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Среднощна епика в Монте Карло: Руне съкруши Синер и е на крачка от втората си Мастърс титла! Мирела Николова
Теми:  
atp | монте карло | Обзори | холгер руне | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook