Сръбският президент: Джокович ще спечели останалите три Шлема през 2022-ра

от в 15:53 на 09.02.2022
Диана Андреева

Сръбската нация винаги е почитала Новак Джокович заради постиженията му в спорта и благотворителните каузи извън него. Световният номер едно е уважаван във всеки град на родината си, а образът му може да бъде срещнат на всеки ъгъл в столицата Белград. Това е и причината създалият се скандал в Австралия, в резултат на който Джокович бе депортиран от континента, да се превърна в една от най-дискутираните теми от сънародниците на Ноле, а техните демонстрации, в знак на протест, продължават и до днес.

Сагата с отказаната виза на Джокович се превевърна до голяма степен в политически проблем, на което се дължи и решението от страна на сръбския президент Александър Вучич да покани 20-кратния шампион от Шлема на официален разговор в президентството. След като е бил запознат с подробностите около случилото се лично от световния номер едно, Вучич взе участие в кратко интервю:

"Искам да благодаря на Новак, че продължава да бъде почетен гражданин на страната ни, че я представлява на голямата сцена и най-вече, че е пример за хората в Сърбия." - започна Вучич. "Признателен съм за всичко, което Джокович стори в Австралия. Макар че го посъветвах да се прибере у дома, той не се вслуша в думите ми, защото искаше да участва на турнира. За него беше важно да се изявява на корта, да демонстрира на света за пореден път способностите си. Тази битка с властите не беше единствено в името на него самия, но и на цяла Сърбия и Новак отново показа, че обича своята родина. Определено смятам, че на Ролан Гарос, Уимбълдън и US Open ще бъде шампион." - завърши Вучич. 

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сръбският президент: Джокович ще спечели останалите три Шлема през 2022-ра Диана Андреева
Теми:  
australian open | александър вучич | джокович | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook