Стефан Едберг: Единственият проблем на Федерер? Джокович!

от в 18:27 на 22.02.2019
Мария Петрова

Легендата Стефан Едберг говори специално за работата си преди време с Роджър Федерер. Шведът признава, че се е захванал с треньорство единствено и само заради 20-кратния шампион в турнири от Големия шлем.

"Никога в живота си не съм обмислял възможността да се занимавам с треньорство. Роджър Федерер беше този, който ми даде тази страхотна възможност. Не мисля, че бих се впуснал в подобно нещо за друг играч," сподели Едберг.

Както известно през 2013 година Федерер обяви, че ще ползва услугите на Едберг като негов "супер треньор" заедно със Северин Люти. Двамата изкараха заедно две години.

"Той бе готов на драстични промени. Имаше нужния кураж затова. Беше готов да започне отначало," допълни Едберг по адрес на Федерер, който след пет години без трофей от Големия шлем, успя да спечели Australian Open 2017 и Уимбълдън 2017, а след това защити трофея си в Мелбърн. "Стъпка по стъпка той отново започна да се забавлява с тениса. Започна да играе по-освободено и с по-голяма доза увереност.

"Той много искаше да играе по-офанзивно, да бъде по-непредвидим и да излиза повече на мрежата. В тениса, колкото по-възрастен ставаш, трябва да контролираш повече мача. При Роджър го има желанието непрекъснато да се развива и продължава да се мотивира. Това е причината да бъде конкурентен и днес. Това е просто невероятно - 20 години да бъде на върха," смята още Едберг.

Според Едберг единствената причина Федерер да няма на сметката си поне още три титли от Големия шлем, се нарича Новак Джокович. "Единственият му проблем се наричаше Новак Джокович. По това време той беше изумителен. Без него Роджър вероятно щеше да вземе две или три титли от Големия шлем."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стефан Едберг: Единственият проблем на Федерер? Джокович! Мария Петрова
Теми:  
роджър федерер | стефан едберг | супер треньори | тенис | тенис бг | тенис легенди | тенис новини | тенис треньори

Коментари





Следвайте ни в Facebook