Стокхолм: Монфис срази втория поставен и ще играе първи 1/2-финал от близо 2 години насам!

от в 21:31 на 20.10.2023
Калоян Соколов

Гаел Монфис може да е на 37 години, но изживява втора тенис младост през последните няколко месеца и отново играе най-добрия си тенис, след като изобщо трудно печелеше мачове в началото на годината. Днес французинът затвърди отличната си форма от началото на ATP 250 състезанието в Стокхолм и надви своя сънародник Адриан Манарино, който прави много силна година и завоюва трофеите в Нюпорт и Астана. Двамата ветерани изнесоха първокласно тенис шоу и битката беше много оспорвана, но "Ла Монф" прояви малко по-голяма стабилност в решителните моменти и се наложи със 7:5 7:6(3), класирайки се за своя първи 1/2-финал от миналия януари, когато спечели титлата в Аделаида.

Надлъгването започна още от началните минути, а дългите разигравания се превърнаха в константа. Манарино се стремеше да разнообразява играта и често променяше темпото на точките, докато Монфис беше твърде пасивен и това доведе до пробив в полза на втория поставен. Бившият член на топ 10 веднага усети, че трябва да промени своята стратегия и го видяхме да действа все по-свободно, като ускоряваше с лекота топката от своя любим форхенд и рибрейкът не закъсня.

По-нискоранкираният тенисист се превърна в познатата стена от дъното на корта и често разминаваше опонента си, който понякога прекалено спекулираше с излизанията си на мрежата и десетият гейм донесе сетбол в полза на Монфис. Левичарят се отърси от негативната серия, в която беше влязъл и изравни при 5:5, само че шоуменът на световния тенис не спираше да пласира фамозни контра отигравания и в крайна сметка нямаше нужда от изиграването на тайбрек, защото "Ла Монф" реализира втори пробив в последния възможен момент, за да се поздрави с успех в първия сет.

Офанзивата на 2-кратния 1/2-финалт от Шлема не спря дотук и можехме ясно да видим разликата в ударите на двамата, като световният номер 24 изглеждаше твърде мек в ударите си, а Монфис беше достатъчно бърз да се справя с неговите къси диагонали и се откъсна напред с 4:1. Манарино далеч не се беше предал и вкара в употреба своите къси топки, които бяха толкова майсторски изпълнени, че дори бързоногият парижанин нямаше отговор за тях и този път действително се стигна до тайбрек.

Там някогашният номер 6 влезе в серия от 4 поредни точки, обръщайки резултата от 2:3 до 6:3 и се възползва още от първия си мачбол. Утре 11-кратният ATP шампион ще излезе в спор за място на финала срещу един измежду "щастливия губещ" Томаш Махач и сърбина Ласло Джере.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Стокхолм: Монфис срази втория поставен и ще играе първи 1/2-финал от близо 2 години насам! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан манарино | гаел монфис | Обзори | стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook