Страсбург: Андрееску се завърна победосно на клей, загубите за Винъс нямат край

от в 21:40 на 24.05.2021
Петър Томов

Световната №7 Бианка Андрееску започна с убедителна победа участието си на турнира от категория WTA 250 в Страсбург. Канадката, която е и водачка в схемата, се наложи с 6:1 6:2 над квалификантката Андреа Лазаро Гарсия за малко над час игра, а в осминафиналната фаза я очаква белгийката Марина Заневска.

Шампионката от US Open 2019 успя да наложи своя стил на игра още от началните минути на срещата и това й позволи да поведе с 5:1 срещу 26-годишната испанка в рамките на 20 минути. Андрееску реализира третия си пробив в последвалия гейм, за да затвори частта, с което продължи да има 100-процентова ефективност при брейкбол.  

Вторият сет започна равностойно и паритетът се запази до шестия гейм. В него, 20-годишната канадка пречупи подаването на Гарсия, спечелвайки го на нула, а до края не позволи на испанската си съперничка да спечели нито един гейм, за да се поздрави с крайния успех след 62 минути на клея в Страсбург. 

В друга среща от горната половина на схемата на Internationaux de Strasbourg, втората ракета на Румъния Сорана Кърстя се наложи в три сета  над Винъс Уилямс. Това е първа победа за румънката над 40-годишната американка, налагайки се с 6:1 2:6 6:1 над носителката на 7 титли от Големия Шлем. Ветеранката, която наближава 41-я си рожден ден, стартира неуверено срещата и допусна да бъде пробита на три пъти в откриващата част. Във вторият сет ролите на централния корт се размениха и Винъс наложи непосилно за съперничката й темпо, за да изпрати двубоя в решителен трети сет. Разковничето в него се оказа ранен пробив в полза на Кърстя, след който румънката поведе с 3:0 и не допусна никакви изненади до края, за да се поздрави с крайния успех, нанасяйки пета поредна загуба на Уилямс. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Страсбург: Андрееску се завърна победосно на клей, загубите за Винъс нямат край Петър Томов
Теми:  
wta | андреа лазаро гарсия | бианка андрееску | винъс уилямс | сорана кърстя | страсбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook