Съдът се произнесе! Новак Джокович спечели делото срещу Министерството на Австралия!

от в 08:40 на 10.01.2022
Мирела Николова

Една от най-обсъжданите теми през последната седмица намери своята развръзка, след като съдът в Австралия разгледа подадената жалба от Новак Джокович относно решението на правителсното на щата Виктория да не го допусне в страната. Съдия Антъни Кели се произнесе окончателно и отсъди делото в полза на световния номер едно.

Това се случи, след като австралийското правителство се съгласи да отмени решението за анулиране на визата на Джокович, който незабавно ще бъде освободен от миграционния хотел и ще получи обратно паспорта и останалите си лични вещи. Правителството също така призна, че Джокович не е получил достатъчно време да разговаря с адвокатите си, за да представи изисканите от властите документи, след като е бил уведомен, че възнамеряват да анулират визата му.

Темата за влизането на Новак Джокович в Австралия беше сред най-обсъжданите в световен мащаб през последните дни, след като бе взето решение от австралийските власти да депортират световния №1. Сърбинът не бе допуснат да влезе в Австралия от правителството на щата Виктория поради факта, че не е ваксиниран, а документите, които е представил, и издаденото му медицинско изключение не били достатъчни за издаване на виза. Адвокатите на 20-кратния шампион от Шлема обжалваха това решение, като съдебното дело бе разгледано тази нощ. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съдът се произнесе! Новак Джокович спечели делото срещу Министерството на Австралия! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook