Съвършенство съществува: Двата вълшебни удара на Григор, с които заслужи аплаузи от Хуркач

от в 18:40 на 15.02.2023
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не спира да ни радва с великолепните си изяви от началото на настоящия сезон и след като впечатли с представянето си в Австралия, то българинът пренесе своята отлична игра и на АТР 500 турнира в Ротердам, където през днешния ден се класира за първия си 1/4-финал през сезона. На старта на надпреварата в нидерландския град първата ни ракета надви непредсказуемия Аслан Карацев, а днес постигна изключително престижен успех над световния №10 Хуберт Хуркач в два последователни тайбрека.

Въпреки че в по-голямата си част разиграванията в мача бяха кратки и се решаваха от началния удар на двамата състезатели, то не липсваха и продължителни разигравания, в които преимуществото бе на страната на родния ни представител. Именно хасковлията бе този, който се отличи с две великолепни отигравания, които за пореден път доказват защо Гришо винаги е сочен за един от най-техничните и същевременно най-атлетични тенисисти.

Първото забележително изпълнение на нашия сънародник, с което той заслужи дори овациите на съперника, стана факт в средата на откриващата част, когато в осмия гейм Димитров изцяло разгърна красотата на своя еднорък бекхенд, миксирайки плоски отигравания със сечени такива, преди да добави към тях и ювелирно изпълнена къса топка, с която матира поляка, оставяйки го без никакви шансове за ответна реакция.

Второто отиграване, с което Григор изуми зрителите, имаше далеч по-голяма тежест, тъй като с него той реализира минипробив в тайбрека на втория сет, който всъщност се оказа решаващ и за крайния изход от двубоя. При 3:3 точки и сервис на Хуркач нашето момче успя да предвиди посоката, в която налитащият на мрежата поляк ще изпрати форхенда си, и засвидетелства своя пословичен атлетизъм и лазерна прецизност при насочване, пласирайки минаващ удар от бекхенд точно на линията, който световният №10 можеше само да изгледа как прелита покрай него.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Съвършенство съществува: Двата вълшебни удара на Григор, с които заслужи аплаузи от Хуркач Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook