Световният номер едно е обратно в играта: Медведев с летящ старт в Лос Кабос

от в 07:08 на 04.08.2022
Мартин Петков

Даниил Медведев определено не се радва на най-силния сезон в кариерата си, след като все още е в очакване на първа титла за годината, но пък за сметка на това добрите му изяви назад във времето му позволиха да се възкачи на трона в световната ранглиста. Руснакът за последно се появи на корта при турнирите на трева в навечерието на Уимбълдън, до който не бе допуснат поради забраната за състезатели от Русия и Беларус, но пък по този начин разполагаше с повече от нужното време за подготовка преди американското турне, в края на което ще трябва да защитава титлата си от миналогодишния US Open.

Първата ракета на света за разлика от повечето елитни състезатели, които взимат участие на турнири в САЩ, реши да се включи на надпреварата в Лос Кабос в Мексико, където през днешния откри кампанията си срещу квалификантка Ринки Хижиката. Сблъсъкът изглеждаше равностоен в първата си фаза, ала впоследствие Медведев заличи липсата си на игрови ритъм и наложи пълна доминация, като стигна до победата за точно 90 минути на корта - 6:4 6:3. В четвъртфиналната фаза за световният номер едно предстои да срещне намиращия се в подножието на топ 100 Рикардас Беранкис.

Руснакът минути след старта на двубоя си осигури възможност за пробив, но остана безпомощен пред австралиеца с японски корени, който удържа подаването си и започна да сервира на завидно ниво от този момент нататък. Медведев не срещаше никакви трудности в това да печели подаванията си, което му помогна да се концентрира върху началния удар на противника и световният номер едно каза тежката си дума в десетия гейм след безпогрешна игра от основната линия, като покоси надеждите на аутсайдера и записа откриващия сет на сметката си.

Хижиката излезе крайно мотивиран в началото на втората част, като изправи руснака до стената, но не съумя да оползтвори брейкбола си и моментално изгуби инициативата на корта. Медведев покачи драстично нивото си и разликата в класата стана твърде видна, след като първата ракета на света разполагаше с шансове за пробив при всяко от последвалите три подавания на противника и осъществи последния си такъв, който пък му позволи без никаква съпротива от страна на световния номер 240 да се поздрави с победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Световният номер едно е обратно в играта: Медведев с летящ старт в Лос Кабос Мартин Петков
Теми:  
atp | даниил медведев | лос кабос | номер едно

Коментари





Следвайте ни в Facebook