Тийм пречупи Зверев и ще спори с Джокович на финала на Australian Open

от в 14:20 на 31.01.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович и Доминик Тийм ще спорят във финалния мач от Откритото първенство на Австралия, който ще се проведе в неделя.

До момента сърбинът има 6 победи срещу 4 за Доминатора.

Финалът вече е ясен, след като във втората 1/2-финална среща австриецът победи Александър Зверев след 3:6, 6:4, 7:6(3), 7:6(4).

Така той се класира за своя първи финал на турнира в Мелбърн и своя трети в надпреварите от "Големия шлем", след като има на сметката си вече два финала от "Ролан Гарос".

В предишните години най-доброто постижение на 26-годишния австриец на Откритото първенство бе достигане до четвърти кръг през 2017 и 2018 година, а през миналата година той отпадна още във втория кръг.

Неговият мач срещу се разви доста интересно. В първия сет двамата си размениха по пробив в първите два гейм, а след това германецът пое инициативата и след пробиви в седмия и деветия гейм спечели частта.

Вторият сет бе решен от един единствен пробив разлика. Тийм проби в третия гейм, но в шестия Зверев успя да върне пробива. След това обаче в седмия гейм австриецът проби решително и задържа пробива си аванс до самия край на частта, за да изравни сетовете.

В третия сет Тийм дръпна с пробив още в третия гейм. Саша обаче го върна в шестия. В десетия гейм Зверев стигна до два сетбола при сервис на противника, но не успя да пробие решително. След това се стигна до тайбрек в който представителят на Австрия победи след 7:3 точки. 

В четвъртия сет пробиви нямаше и всичко се реши след тайбрек, който бе спечелен от Тийм след 7:4 точки.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Тийм пречупи Зверев и ще спори с Джокович на финала на Australian Open Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | доминик тийм | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook