Томас Мустер: Доминик Тийм ще се завърне в Тура чак през сезон 2023

от в 09:01 на 29.10.2021
Диана Андреева

В кратък период от време Доминик Тийм се намираше в труден чомент от своята кариера. През 2019-2020 година австриецът се раздели последователно с двама терньори, а именно Томас Мустер и Гьнтер Брезник. Отношенията му с Брезник са повече от обтегнати, като двамата се разделиха след повече от 17 сезона съвместна работа, докато Мустер напусна щаба на бившия световен номер три едва няколко седмици след началото на работатата им. 

В момента Тийм се възстановява от неприятна контузия в китката, която го принуди да се оттегли от Тура до края на годината още през месец вагуст. Австриецът и неговия настоящ треньор Николас Масу работят усилено с цел Доминик да бъде възстановен напълно за Australian Open 2022, но Томас Мустер е скептичен, че ще видим неговия сънародник обратно в игра. Ето какво точно сподели Мустер в скорошно интервю: 

"Мисля, че Тийм ще се завърне в Тура едва през 2023. Следващата година ще бъде много трудна за него. След като точкуването в ранглистата се нормализира напълно, той ще пропадне някъде на ръба на топ 60. Ако не успее да повтори осминафинала си от Australian Open 2021, може дори да изпадне от топ 100. От там нататък в един момент има вероятност да се стигне до ситуация, в която ще му е трудно дори да влезе в основната схема на някои турнири. След тази контузия на Тийм ще му се наложи да свиква наново с всичко: не само с мачовете, но и тренировките и подготвителните периоди. Възстановяването след подобна травма не става за една вечер. 

Тийм жертва всичко в преследването на своята голяма цел – титла от Големия шлем. Миналата година той най-после я постигна на US Open, а не на Ролан Гарос, както всички очакваха. Това беше изненадващо до известна степен. Изведнъж той сбъдна мечтата, за чието осъществяване се бе трудил през цялата си кариера. В същото време очакванията към него от страна на феновете се увеличиха многократно. Всичко това създава огромно напрежение, което би могло да повлияе много негативно на мотивацията на всеки тенисист." - завърши Мустер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томас Мустер: Доминик Тийм ще се завърне в Тура чак през сезон 2023 Диана Андреева
Теми:  
australian open | доминик тийм | открито първенство на австралия | тенис сезон | Тийм | томас мустер

Коментари





Следвайте ни в Facebook