Томлянович за мача със Серина: Публиката ще е ужасна; бих опитала трика на Джокович

от в 17:54 на 02.09.2022
Калоян Соколов

Тазгодишният US Open маркира финала в кариерата на Серина Уилямс. Легендарната американка обаче не бърза да слиза от тенис сцената и досега записа две последователни победи, като втората беше особено впечатляваща, защото я постигна срещу една от водачките в схемата, а именно Анет Контавейт. Сега за местната любимка предстои нов труден тест, изправяйки се срещу отлично играещата Айла Томлянович, която разказа пред медиите за отношението си към Уилямс и какво очаква от предстоящия сблъсък:

"Определено предстои нещо, което никога няма да забравя до края на живота си. Ще бъда част от един огромен момент за мен самата и това няма да се промени, каквато и да бъде развръзката. Серина промени из основи тениса и има огромна роля за популяризирането на женския спорт в световен мащаб.

Именно тя ме вдъхнови да преследвам моята мечта и се възхищавам на нейното дълголетие. Самата аз скоро ще навърша 30 години, но не се притеснявам от това, гледайки как играе Уилямс в момента. Нейното присъствие е неповторимо. Спомням си как се прибирах от тренировка в детските си години и я гледах как играе на Уимбълдън. Нереално е, че изобщо се състезаваме по едно и също време. Честно казано бях тъжна, че навярно никога няма да се изправя срещу нея, само че това все пак ще се случи и съм много щастлива от този факт. Хубавото е, че мачът ни няма да е още в първия кръг и ще се проведе на такава огромна тенис арена от ранга "Артър Аш".

Преди два дни имах двубой на корт 7, докато Серина и Контавейт провеждаха техния сблъсък. Виковете от трибуните се чуваха много отчетливо и си помислих как съм раздразнена от това, а дори не участвам в срещата. Ще се опитам да остана максимално самовглъбена и да изолирам присъствието на феновете. Веднъж Новак беше казал, че си представя как публиката крещи неговото име, когато всички са срещу него. Наистина харесах това изказване и може да използвам същия трик" - завърши Томлянович.

Източник: Eurosport

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Томлянович за мача със Серина: Публиката ще е ужасна; бих опитала трика на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | айла томлянович | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook