Нова грешна стъпка за Томова: Допусна поредно ранно отпадане в Германия

от в 13:57 на 10.05.2022
Владислав Риждов

Виктория Томова направи отличен старт на клей сезона си, след като достигна до финалната битка на турнира в Оейраш. Вики обаче не успя да задържи инерцията в представянето си и трябваше да се задоволи с общо едва два успеха в последните си два турнира. Днес първата ни ракета записа ново ранно отпадане, като бе надиграна от световната номер 114 Ребека Марино на WTA 125 състезанието в Карлсруе, Германия - 3:6 3:6.

Срещата започна равностойно, като и двете откриха сметките си с убедителни сервис геймове. С напредване на времето Томова първа бе изправена пред опасността да загуби подаването си и така нейната съперничка излезе напред с 3:1. Вики обаче моментално съумя да реализира рибрейк, след което премина през нови трудности, спасявайки три точки за пробив, за да възстанови равенството - 3:3. Все пак Марино показа по-стабилна игра във финалната част на откриващия сет и за втори път пречупи началния удар на българката, с което си осигури и преднина в общия резултат.

Вики показа подобрение в играта си след почивката и можеше много рано да си извоюва аванс в геймовете, но канадската тенисистка не позволи това да се случи. Балансът между двете се запази до 3:3, когато отново инициативата отиде на страната на по-високо ранкираната. Марино демонстрира безгрешен тенис в решителните моменти от срещата, като загуби само три точки в последните три гейма от частта, подпечатвайки си крайната победа, както и място на осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова грешна стъпка за Томова: Допусна поредно ранно отпадане в Германия Владислав Риждов
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | обзор | ребека марино | тенис турнир в карлсруе

Коментари





Следвайте ни в Facebook