Торино и Токио се борят за мястото на Лондон като домакин на ATP финалите

от в 02:56 на 23.04.2019
Георги Христов

Според британския "Дейли Телеграф" от мъжката тенис асоциация са решили да не подновяват договора на Лондон като домакин на ATP Finals. Както е известно състезанието на осемте най-добри през сезона, се провежда в британската столица от 2009 година, а договорът с организаторите изтича през 2020(включително).

Планувано е следващият град, който ще приеме шампионата, да сключи договор за пет години. Фаворит в борбата за надпреварата е италианския Торино. Кметът на града Киара Апендино, е гарантирала 15 милиона евро годишно за организация.

Другият главен претендент се явява Токио, а амбиции са заявили още Манчестър и Сингапур.

От своя страна Лондон е рекордьор със своите 12 години като домакин на заключителния турнир на най-добрите. Състезанието е провеждано в 14 различни града от 1970 насам. За промяната настоява Новак Джокович, който е президент на съвета на играчите. Неговото искане датира още от 2014 година.

Дебютното издание на турнира се проведе в Токио през 1970 година, след което домакини са били Ню Йорк (в продължение на 13 години), Франкфурт (6), Хановер, Лисабон, Сидни, Хюстън и Шанхай. В надпреварата с награден фонд 8.5 милиона долара участват осемте най-силни тенисисти през сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Торино и Токио се борят за мястото на Лондон като домакин на ATP финалите Георги Христов
Теми:  
atp finals | атр финали | мастърс лондон | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook