"Това е ново усещане за мен": Григор призна пред какъв приятен проблем е изправен в Монте Карло

от в 01:00 на 09.04.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров има най-силното си начало на сезон от началото на своята кариера. Българинът е под номер 6 в годишната ранглиста и вече изигра три финала през 2024-та, като безспорно черешката на тортата беше представянето на нашия сънародник в Маями, където той надви Хуберт Хуркач, Карлос Алкарас и Александър Зверев, за да достигне до сблъсъка за трофея.

Силният рейд във Флорида обаче се оказва нож с две остриета за световния номер девет, който нямаше никакво време на разположение да се приспособи към клея и днес трябваше да положи сериозни усилия, за да стартира успешно участието си на Мастърса в Монте Карло. За щастие, Димитров можеше да се упове на сериозния си опит, за да отстрани местния представител Валентин Вашеро в откриващия си мач на турнира, а Григор смята да разчита именно на това свое качество, опитвайки се да се измъкне от наглед недотам оптималното положение, в което се намира към момента на корта:

"Понякога трябва да платиш цената за дадено нещо, губейки друго. Замислял съм се колко хубаво би било да се прибера у дома след този невероятен турнир и да отида на 5-дневна почивка в Италия. Вместо това, то трябваше да съм на корта само 24 часа, след като се бях прибрал вкъщи. Това създава известен конфликт в главата ти, защото започваш да си мислиш какво изобщо правиш тук, имайки предвид, че си постигнал нещо толкова хубаво, а дори не можеш да му се насладиш. Вярвам, че все пак е възможно да останеш свързан с това, което правиш, но същевременно да се наслаждаваш и оценяваш всичко случващо се в процеса на работа.

Истината е, че всъщност съм изправен пред един хубав проблем. Явно просто ще трябва да открия начин, по който бих могъл да се възстановявам по-бързо. В миналото винаги съм имал известно време, за да се подготвя за сезона на клей. Мисля, че за пръв път ми се налага да сменя настилката толкова бързо. Това е ново усещане за мен и се надявам да намеря как да превърна тази ситуация в мое преимущество.

Най-хубавото е, че наистина успях да бъда много постоянен през последните месеци. Няма как да не бъда горд от постигането на тези последователни победи над топ играчи и най-вече от нивото си на игра и енергия" - разкри първата ни ракета пред Tennis Majors.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това е ново усещане за мен": Григор призна пред какъв приятен проблем е изправен в Монте Карло Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook