"Това е подигравка с нас": Български играчи за потресаващите условия на Държавното по тенис

от в 16:45 на 11.03.2022
Мирела Николова

През настоящата седмица всички сме вперили поглед в първия за годината Мастърс турнир в Индиън Уелс, но по същото време се състои и Държавното лично първенство по тенис на закрито за мъже и жени, в което участие взимат някои от най-обещаващите ни състезатели. Тази година двубоите се провеждат на кортовете в тенис залата на Югозападния университет в Благоевград, а по думите на някои от участниците условията, в които са принудени да играят, са покъртителни. 

"Здравейте на всички! Навръх рождения ми ден днес започвам инициатива относно трагичните условия за игра, предоставени на Държавното първенство по тенис за мъже и жени в Благоевград", така започна изявлението на Мартин Димитров, който поради ниските температури в залата получи контузия и трябваше да се откаже от мача си срещу Пьотр Нестеров. "Обръщам се към всички вас, които следвате моя профил, но предимно към участниците в турнира. Предполагам, сте видели как приключи моят мач днес - напуснах корта със сълзи на очи, куцукайки.

Ние сме състезатели, трениращи активно, и полагаме доста труд, въпросът ми е докога ще допускаме да се подиграват с нашия труд, нашата отдаденост към спорта и най-вече нашето здраве? Докога ще позволяваме на Българската федерация по тенис да ни предоставя покъртителни условия за игра? Трябваше ли днес моят мач, който, смея да твърдя, беше качествен, да бъде развален по този начин и аз да лежа на корта на 1 градус и да плача от болка? Моля ви всички, които ме познавате, подкрепете ме и искам да бъдем единни, време е да излезем задружни и да си кажем истината! Никога не съм бил боклук в тенис средите, но това тук е върхът на сладоледа! Единственото, което трябва да направите, е да подадете жалба за ши*ания турнир, а другото аз съм си организирал и ще видите много скоро!", завърши Димитров.

Още един български тенисист в лицето на Симеон Терзиев също се оплака от условията в Благоевград, присъединявайки се към думите на своя сънародник: "Държавно първенство по тенис за мъже и жени - абсолютно покъртителни условия за игра. Като хора, които сме отдали целия си живот на любимия ни спорт, смятам, че по никакъв начин не заслужаваме да играем на такава температура (1 градус), потресаващо отношение и условия за игра!".

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Това е подигравка с нас": Български играчи за потресаващите условия на Държавното по тенис Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | бфт | държавно първенство по тенис | мартин димитров | Симеон Терзиев

Коментари





Следвайте ни в Facebook