Треньорът на Джокович: Новак беше болен, не беше готов на 100% да се състезава

от в 23:04 на 14.04.2022
Мирела Николова

Новак Джокович изигра едва четвъртия си двубой през сезона във вторник, когато допусна трисетово поражение от Алехандро Давидович Фокина още на старта на Мастърса в Монте Карло. Самият той впоследствие призна, че не се е чувствал добре на корта физически и е изнемогвал в края на мача, а днес треньорът му Горан Иванишевич разкри и каква е била причината за това състояние на световния №1. По думите на хърватина неговият подопечен е бил болен преди надпреварата и затова не е успял да се подготви по най-добрия начин за участието си в Монако.

"Новак не се чувстваше добре, преди да дойде тук. Беше болен и не бе на 100% готов да се състезава", започна бившият №2. "Също така трябва да вземем под внимание и настоящата ситуация - допреди три седмици той нямаше право да играе тук заради мерките срещу Covid. След това обаче Франция отвори врати и той беше допуснат до участие. Трудно е психически. Не можеш да се подготвиш по начина, по който би трябвало. Също така се разболя и честно казано, не очаквах нещо грандиозно от този турнир. До началото на Ролан Гарос обаче има още 5-6 седмици, през които Новак ще участва в надпревари, и след това ще бъде напълно готов за Париж.

През миналата година той започна да играе добре чак в Рим, където стигна до финала, след което спечели Откритото първенство на Франция, затова не се притеснявам. Той просто има нужда от по-голям брой мачове и ще успее да намери своя път."

Иванишевич бе запитан и относно това дали е опитал да повлияе по някакъв начин на решението на Ноле да не се ваксинира, относно което хърватинът бе категоричен:

"Това е неговият живот, негово решение. Уважавам решението му, семейството му. Той недвусмислено заяви, че ще рискува кариерата си. Дори му симпатизирам още по-силно заради това, че застава плътно зад думите си. Той е единственият човек в света, който казва това, което мисли. Има хора, които единия ден твърдят едно, а на следващия - обратното. Той от самото начало има ясна позиция и затова го уважавам още повече. Надяваме се тази пандемия да приключи, защото само така той ще може да играе на всички турнири. Надявам се, че САЩ също ще отворят вратите си, за да получи възможност да играе на US Open през септември", добави още шампионът от Уимбълдън 2001.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Треньорът на Джокович: Новак беше болен, не беше готов на 100% да се състезава Мирела Николова
Теми:  
atp | горан иванишевич | интервю | любопитно | монте карло | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook