Трета поредна загуба: Вдъхновен Тиафо изхвърли Беретини след 3-часово зрелище в Синсинати!

от в 05:04 на 16.08.2022
Мартин Петков

Франсис Тиафо се завърна в родината си за ежегодното турне още по време на надпреварата в Атланта и бе един от малкото елитни състезатели, които толкова скоро прекратиха летните си ваканции. В представянето на американеца в последните седмици обаче се забелязва тенденция, че при всеки следващ турнир той инкасира все по-ранни отпадания, което неимоверно скоро ще окаже влияние върху позицията му в световната ранглиста.

Тиафо все пак дочака своя звезден миг през днешния ден, въпреки създалото се статукво при него в последните седмици, като съумя да поднесе изненадата в откриващия си двубой на Мастърса в Синсинати и постигна гръмка победа за 2 часа и 55 минути на корта, при която елиминира и същевременно нанесе трета поредна загуба на бившия топ 10 представител Матео Беретини - 7:6(3) 3:6 7:6(5). Във втори кръг за световния номер 25 предстои да срещне сънародника си, който участва посредством ,,уайлд кард", Себастиан Корда.

Американецът стартира крайно мотивиран двубоя и своебразно бомбардираше половината на съперника си в първите минути, но силите му стигнаха само за достигане на два брейкбола, които пропиля, а с това се даде и начало на доминацията на сервиращите. Господството на подавачите се задържа продължително, преди в десетия гейм световният номер 15 без да хаби много енергия и посредством грешките на домакинския представител да си осигури сетбол, който не съумя да реализира, за да станем свидетели на тайбрек. В него инициативата неимоверно бе на страната на Тиафо, който бе безкомпромисен пред открилите му се възможности и се поздрави с успех в откриващия сет.

Във втората част предимството на подавачите далеч не беше толкова видимо, при което италианецът се оказа по-съобразителен и реализира първия пробив в мача, който затвърди след отразен брейкбол, повеждайки с 4:2. Беретини впоследствие продължи да не демонстрира присъщата му сигурност на начален удар и бе близо до това да изгуби аванса си, но спаси възможност за брейк пред световния номер 25 и върна равенството в общия резултат на таблото.

В третата и решителна част сервиращите отново възобновиха силните си моменти, преди първите колебания на начален удар да дойдат от страна на римлянина в шестия гейм, който оцеля, отразявайки два брейкбола. Местният любимец постепенно се установи в лидерската позиция на корта и след като пропиля нов шанс за пробив, то той щурмува подаването на световния номер 15 в последния възможен момент, като разполагаше с мачбол, но топката му попадна за милиметри в аут и тайбрекът трябваше да определи крайния победител. В дългия гейм имаше точно един минипробив, който бе реализиран от Тиафо, с което американецът взе инициативата и запази завидно хладнокръвие, за да се поздрави с една от най-добрите си победи за годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Трета поредна загуба: Вдъхновен Тиафо изхвърли Беретини след 3-часово зрелище в Синсинати! Мартин Петков
Теми:  
atp | мастърс 1000 | матео беретини | синсинати | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook