Циципас: Благословен съм да играя срещу най-добрите и да тествам себе си

от в 15:36 на 13.06.2021
Владислав Риждов

Стефанос Циципас се класира за първия си финал на турнир от Големия Шлем, след като надделя над Александър Зверев в петсетов мач, а днес му предстои сериозен тест, изправяйки се срещу световния номер едно - Новак Джокович. Ето какво сподели поставеният под номер пет след победата си в полуфиналите:

"Имам ден и половина да се възстановя, а моите способности за възстановяване са доста добри. Време е да се възползвам от шансовете си, време е да покажа, че мога да играя срещу Новак. Гордея се със себе си и с това, което правя. Обичам да играя на този корт и съм благодарен за всеки един мач, който трябва да изиграя. Благодарен съм също така и да играя срещу най-добрите и да тествам себе си, това е нещо, за което винаги съм си мечтал и съм искал някой ден да се случи".

Циципас е спечелил два от седемте си двубоя срещу Джокович, но нито една от победите му не е на клей. За последно двамата се изправиха на четвъртфиналите в Рим, където световният номер едно навакса изоставане от сет и брейк, за да се класира за полуфиналите и да нанесе едва третата загуба за гърка от началото на клей сезона.

Източник: Tennis Head

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас: Благословен съм да играя срещу най-добрите и да тествам себе си Владислав Риждов
Теми:  
новак джокович | ролан гарос | стефанос циципас | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook