Циципас издържа на късния устрем на Зверев и ще играе дебютен финал в Големия шлем!

от в 18:48 на 11.06.2021
Калоян Соколов

Стефанос Циципас изглеждаше, че наглед ще има спокоен ден на корта в сблъсъка си с Александър Зверев, ала Саша показа характер и направи развоя на мача максимално драматичен, но все пак гъркът показа по-здрави нерви в края и закономерно триумфира с 6:3 6:3 4:6 4:6 6:3, за да се класира за дебютния си финал в Големия шлем, където ще очаква един измежду Новак Джокович и Рафаел Надал.

Първият сет стартира вихрено за Циципас, който поведе с ранен пробив и бързо покачи преднината си до 3:0. Постепенно Зверев се окопити, само че продължаваше да стои твърде пасивен и това даваше възможност на гърка да доминира в разиграванията от основната линия, като авансът на световния номер 5 остана до края на частта.

Във втория сет нещата се развиха по абсолютно същия начин, но този път германецът беше този, който се откъсна напред с брейк, ала приликите приключиха дотук, защото шампионът от Монте Карло влезе в аболютно безпогрешен режим и Саша не съумя да спечели даже гейм повече.

Третата част отново имаше обнадеждаващ старт за по-нискоранкирания състезател, тъй като Циципас предаде подаването си и тотално изгуби ритъма си на ретур, докато Зверев значително покачи процента си на вкаран първи сервис, елиминирайки всякакив шансове пред съперника си за завръщане в резултата и така сведе пасива си до минимум.

Тенденцията се запази в четвъртия сет, където германецът отново потегли ударно, а същевременно вече все по-често навлизаше в пределите на корта и ролите изцяло се обърнаха. Елинът пък изгуби напълно ритъма си, като наглед съпротивителните му сили бяха на привършване и изходът от срещата щеше да се определи в решителна част.

Там Стефанос бе на път да достигне да тотален разпад в представянето си, само че някак намери сили да отрази три поредни брейкбола и това го заредни с нужната увереност, която му позволи на свой ред да се постави в такава позиция и пробивът в сметката на Циципас не закъсня. Оттам насетне инициативата беше изцяло в ръцете на гръцкия тенисист, който заслужено се поздрави с най-голямата победа в кариерата си!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Циципас издържа на късния устрем на Зверев и ще играе дебютен финал в Големия шлем! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | Обзори | ролан гарос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook