Успешно начало на трева: Кузманов обърна бивша сензация от Уимбълдън на старта в Ливърпул

от в 11:51 на 23.06.2023
Калоян Соколов

Димитър Кузманов откри тревния си сезон с победа на демонстративния турнир в Ливърпул. Събитието е неизменна част от тенис календара през последните 20 години и в него са вземали участие бивши водачи в световната ранглиста, сред които са Новак Джокович и Марат Сафин.

Мико се наложи над добре познатия ни Маркъс Уилис, който през 2017-та година изуми света, след като достигна до втория кръг на Уимбълдън и имаше шанс да излезе в мач на централния корт срещу Роджър Федерер. По това време британецът вече се беше отдал почти изцяло на треньорска дейност, но премина отделен турнир, за да получи "уайлд кард" за пресявките на третата "мейджър" надпревара през сезона и постигна общо седем победи, за да достигне до двубой с легендарния швейцарец.

Любопитното е, че Кузманов и Уилис се срещнаха в Ливърпул и през миналата година, когато втората ни ракета надигра британеца в спора за трофея, а вчера вечерта Кузманов отново се наложи над местния представител, осъществявайки обрат - 4:6 6:2 6:3.

Така днес нашият сънародник ще излезе в сблъсък с тийнейджъра Илайджа Порицки, който е извън първите 1500 на света и ако запише успех над него, то ще се класира за утрешния финал, където вероятно ще срещне французина Енцо Куако. Припомняме ви, че Куако единствен спечели сет срещу Новак Джокович на тазгодишния Аустрелиън Оупън, а пловдивчанинът ще има допълнителна мотивация при един подобен двубой, защото именно световният номер 157 го спря в решителия кръг на квалификациите на Уимбълдън през миналия сезон.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Успешно начало на трева: Кузманов обърна бивша сензация от Уимбълдън на старта в Ливърпул Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | енцо куако | маркъс уилис | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook