В мач с 10 пробива: Циципас се наложи над домакински представител и е 1/4-финалист в Мадрид

от в 01:43 на 03.05.2023
Мартин Петков

Стефанос Циципас стартира кампанията си на Мастърса в Мадрид с победи над Доминик Тийм и Себастиан Баез, които са доказани майстори на червени кортове, но въпреки това, то финалистът от Аустрелиън Оупън видимо все още се намира далеч от върховата си форма на клей. Гъркът, който в предишните си два сблъсъка допусна да изгуби сет, през днешния ден срещна домакинския представител и дебютант на осминафиналната фаза на турнир от подобен калибър Бернабе Сапата Мирайес, като световният номер 5 отново имаше немалко колебания в представянето си, ала ги превъзмогна и триумфира с победата в един крайно необикновен мач, който ни предложи цели 10 пробива и продължи малко над час на корта - 6:3 6:1.

По този начин елинът се класира за четвъртфиналите, където ще срещне "щастливия губещ" Ян-Ленард Щруф, като Стефанос се намира в позицията на основен фаворит за място на финала, предвид факта че в другия сблъсък от долната част на схемата ще се изправят помежду си непоставените Аслан Карацев и Жижен Жанг.

Циципас побърза още в началните минути от двубоя да вземе инициативата на своя страна, като изцяло доминираше при размените от основната линия, където се чувстваше уверен в ударите си и често нанасяше печелившо отиграване, при което още на първата почивка се оттегли с пробив в актива си. С това си действие обаче балканецът предизвика вълна от брейкове, като сервисът на световния номер 5 нямаше и помен от оръжието, което представлява принципно в неговите мачове, и Сапата Мирайес се възползваше от тази пробойна в играта на фаворита, за да поддържа паритета. В крайна сметка бившият финалист от Ролан Гарос загърби проблемите си на собствено подаване, докато испанецът не можеше да се похвали с подобен успех за своя начален удар и след общо шест пробива в откриващия сет, то той беше записан срещу името на четвъртия поставен.

С настъпването на втората част поредицата от брейкове продължи с пълна сила и макар Циципас отново да предаде сервиса си в актива на световния номер 42, същевременно нямаше затруднения да компенсира това си действие, като причисли към сметката си началния удар на противника неколкократно и на бърза ръка излезе напред в резултата с 4:1. Сапата Мирайес от своя страна видимо се чувстваше крайно неуверен в ударите си и проблемите му на собствено подаване се задълбочиха още повече, след като Стефанос за пореден път се поздрави с успех на ретур и след като домакинският представител спечели едва един свой гейм от общо осем такива в хода на срещата, то закономерно победата беше за световния номер 5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В мач с 10 пробива: Циципас се наложи над домакински представител и е 1/4-финалист в Мадрид Мартин Петков
Теми:  
atp | бернабе сапата мирайес | мадрид | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook