В опит да скрие сълзите: Сабаленка проведе пресконференцията си по нетрадиционен начин

от в 12:17 на 09.09.2022
Калоян Соколов

Арина Сабаленка изпитваше огромни проблеми с тениса си през цялата 2022-ра. Слабите резултати на беларуската я направиха изключително неуверена в себе си и тя често допускаше загуби в оспорвани сблъсъци, а двойните ѝ грешки рядко падаха под една дузина. Така Сабаленка беше на път да загуби мястото си в топ 10, ала започна да намира оптималната си форма по време на надпреварите на твърди кортове в Северна Америка и достигна своя пик на US Open, където се класира за полуфиналните и остана само на два гейма от място на дебютния си финал от Големия шлем.

Бившата номер две отстъпи в изключително оспорван сблъсък на водачката в схемата Ига Швьонтек, а впоследствие можехме да видим колко болезнено приема това си поражение. Шестата поставена проведе цялата си пресконференция със слънчеви очила, опитвайки се да скрие своите сълзи и даде следните кратки отговори на журналистическите въпроси:

Как се чувстваш?

- Сериозно ли трябва да отговарям. Не много добре.

Какво направи разликата?

- Само няколко точки. Тя игра много добре в ключовите моменти.

Какво усети да се променя в началото на втория сет, когато мачът започна да се обръща?

- Тя усещаше топката много добре и се опитваш да бъде максимално агресивна при всеки свой удар. Аз ѝ дадох множество възможности през първите два гейма и тя се успокои значително, когато проби. Напрежението се прехвърли в моето поле, докато тя беше изцяло освободена. Грешката ми се криеше в това, че просто опитах да се задържам в разиграванията, а трябваше да атакувам много повече.

Как подходи към мача и изиграха ли роля 3-те поредни загуби от Швьонтек?

- Не. В тези мачове бях съвсем различен играч. Просто не бях аз. Тогава просто се опитвах да оцелея на корта, въпреки че не можах да разчитам на сервиса си и всички удари. Днес усещането беше съвсем различно и точно затова не мислех за предните загуби, тъй като нещата бяха коренно различни. Имах множество шансове и просто не се възползвах от тях.

Ще успееш ли през следващите дни да извлечеш позитиви от представянето си?

- Разбира се, че могат да се извлекат много позитиви от този турнир, имайки предвид годината, която досега имах. Нямах никакви очаквания към себе си, когато пристигнах тук, но подобрих значително играта си и трябва да продължа по същия начин, за да се подредят отново нещата за мен и вярвам, че догодина ще съм готова за всичко.

Днес се представи отлично. Горда ли си с играта, която показа, ако я сравниш с онази от миналогодишния ти полуфинал в Ню Йорк?

- В момента не се чувствам по този начин, макар че моята треньор ми каза как трябва да бъда горда от прогреса си през последните месеци. Във всички тези полуфинали имах множество шансове, но се опитвам да мисля, че нещата се случват поради конкретна причина и подобни поражения ще ме направят по-силна, което ще ми помогне в следващ подобен мач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В опит да скрие сълзите: Сабаленка проведе пресконференцията си по нетрадиционен начин Калоян Соколов
Теми:  
us open 2022 | wta | Арина Сабаленка | интервюта | любопитно | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook