В сблъсък на върха в WTA Тура: Рибакина "върза геврек" на Сабаленка и е шампионка в Бризбейн!

от в 12:26 на 07.01.2024
Мартин Петков

Елена Рибакина изнесе същински тенис мастърклас на Арина Сабаленка във финала на WTA 500 турнира в Бризбейн и е новата шампионка в надпреварата. Казахстанската представителка изигра безспорно един от най-добрите мачове изобщо в кариерата си, за да се наложи по крайно удивителен начин над доскорошната номер едно, след като ѝ отпусна едва три гейма и я разгроми за малко над час игра - 6:0 6:3. 

С това бившата шампионка от Уимбълдън даде ясно да се разбере, че и през новата година ще е част от голямата четворка на WTA сцената, бореща се най-важните трофеи в Тура, като прибавя шести трофей към колекцията си.

Началото на двубоя за Рибакина се оказа изпълнено с оптимизъм, след като тя изцяло наложи превъзходството си в разиграванията и безпроблемно пласираше печеливши удари, докато беларуската далеч не проявяваше същата акуратност в действията и броят на грешките срещу името ѝ прогресивно нарастваше. Шампионката от Аустрелиън Оупън така и не съумя да се отърси от злощастният си старт на срещата, дори след отмиването на повече от четвърт час игра, докато етническата рускиня дирижираше случващото се и "върза геврек" на топ поставената, записвайки откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част серията на световната номер 4 продължи с пълна сила и тя все така задаваше темпото в размените от основната линия, като отново проби и се поздрави с осми пореден гейм в актива си. Тогава Сабаленка най-после наглед се взе в ръце и намали от агресията си за сметка на точността, което я изведе до светкавичен рибрейк, явяващ се и нейният дебютен гейм във финала. Както са казали хората обаче - една птичка пролет не прави, като поговорката проработи в пълния си смисъл и днес, след като на практика безкрайните неточности от страна втората ракета на планетата продължиха все така да набъбват, при което Рибакина дочака възможността си отново да се откъсне с пробив аванс в резултата и повече не погледна назад, стигайки до триумфа си с отличието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В сблъсък на върха в WTA Тура: Рибакина "върза геврек" на Сабаленка и е шампионка в Бризбейн! Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | бризбейн | елена рибакина

Коментари





Следвайте ни в Facebook