В тричасова битка: Циципас пречупи двукратен шампион през сезона и е 1/2-финалист в Лос Кабос

от в 12:37 на 04.08.2023
Мирела Николова

Стефанос Циципас продължава към 1/2-финалната фаза на АТР 500 надпреварата в Лос Кабос след трудна победа над световния №28 Николас Джари. Чилиецът, който прави най-успешния си сезон до момента в кариерата и от началото на годината е завоювал трофеите в Женева и Сантяго, днес силно затрудни задачата на световния №5, но въпреки това гъркът съумя да се пребори за крайната победа след точно 3 часа игра и резултат 6:7(6) 7:6(4) 6:2. В битката за място на финала пък топ поставеният ще се изправи срещу един измежду Борна Чорич и Иля Ивашка.

Дебютният сет се разви изключително равностойно, като всеки от състезателите успяваше да извлече максимума от началния си удар, за да завърши разиграването бързо в своя полза. Така никой не съумя да вземе отчетливо преимущество и напълно логично изходът на частта се реши в тайбрек. Там балканецът пое инициативата от самото начало и достигна до три сетбола при 6:3 точки, но последва светкавичен отговор от страна на Джари, който показа първокласна игра и спечели всяка от следващите пет точки, за да осъществи обрат и да поведе в общия резултат.

Статуквото на корта не се промени и във втория сет, където двамата отново бяха безпогрешни от линията за сервис и не се стигна до нито един брейк. Поради тази причина и втората част влезе в тайбрек, където Циципас показа, че си е взел поука, и благодарение на отличните си качества в офанзивен план поведе с 5:2, след което безпроблемно изравни отделните части.

С настъпването на решителния трети сет световният №5 задържа високото си ниво на представяне, докато южноамериканецът започна да изпитва сериозни колебания на начален удар, от които Циципас не пропусна да се възползва. Гъркът материализира още първия си брейкбол, осъществявайки пробив на нула в четвъртия гейм, който затвърди също толкова убедително, за да поведе с 4:1. В хода на целия сет бившият №3 загуби едва три точки на собствено подаване, а след нов пробив официално подпечата крайния си успех.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
В тричасова битка: Циципас пречупи двукратен шампион през сезона и е 1/2-финалист в Лос Кабос Мирела Николова
Теми:  
atp | лос кабос | Николас Джари | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook