Вавринка отбеляза забележителен обрат срещу Рубльов и е на 1/4-финал в Париж!

от в 01:32 на 06.11.2020
Марк Хаджижеков

Стан Вавринка напомни за най-добрите си времена и постигна впечатляващ успех над намиращия се в удивителна форма Андрей Рубльов, като след обрат и 1:6 6:4 6:3 швейцарецът се класира за четвъртфиналите в зала ,,Берси". Така серията от 11 поредни победи на руснака бе прекратена, а в битка за място на полуфиналите Стан ще се изправи срещу друг тенисист, намиращ се в страхотна форма, в лицето на Александър Зверев. 

През първия сет Рубльов определено бе по-добрият тенисист на корта. Младокът умело издържаше на темпото на разиграванията, докато Вавринка се нуждаеше от известно време, за да ,,настрои" ударите си. Макар и да сервираше безупречно, мощният начален удар на Стан не компенсираше достатъчно за множеството негови грешки от дъното на корта, а така след три пробива на сметката си Андрей се доближи на сет от рутинния успех. 

Бившият номер три в света обаче рязко повиши нивото си през втората част, като швейцарецът започна да бъде съвсем категоричен в собствените си подавания. Постепенно ветеранът започваше да оказва и все повече съпротива от ретур, като при 3:3 ,,Stan the Man" реализира ключов пробив, позволил му да поеме контрола върху сета. 

Затвърждаването на брейка не се оказа лека задача, тъй като Вавринка изостана с 15:40, но последваха няколко гръмотевични начални удара от швейцарското поле на корта, като не след дълго 12-тият поставен прати двубоя в трета решителна част. 

В нея Стан проби още в началото след нова доза впечатляващи отигравания. Трикратният шампион от Големия шлем впечатляваше с демаража си днес, като швейцарецът съумяваше да печели множество точки от наглед безнадеждни ситуации благодарение на ефективната си защита. Рубльов, от друга страна, все повече се изнервяше и усещайки вкуса на загубата, руснакът започваше да прибързва, а грешките му зачестяваха драстично. 

Вавринка просто бе абсолютно непоколебим в ролята си на водещия в резултата, а при 5:3 бившият номер три спечели още един гейм при посрещане, за да се поздрави в крайна сметка с успеха в този сблъсък. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Вавринка отбеляза забележителен обрат срещу Рубльов и е на 1/4-финал в Париж! Марк Хаджижеков
Теми:  
андрей рубльов | Обзори | париж | Париж - Берси | париж мастърс | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook