Възходът продължава и в Мадрид: Отличен Гофен нанесе поредно поражение на Карацев

от в 21:32 на 02.05.2022
Владислав Риждов

Давид Гофен имаше трудно начало на сезона и рядко успяваше да запише поредни победи в турнирите, в които взимаше участие. Нещата за белгиеца обаче претърпяха обрат за белгиеца и той се радва на впечатляващи резултати от началото на клей сезона. Бившият номер 7 триумфира с титлата в Маракеш, а след това направи и добри изяви в Монте Карло. През настоящата седмица на световния номер 55 му се наложи да премине през пресявките на Мастърса в Мадрид, където той записа два чисти успех, а днес откри участието си в основната схема с нова солидна победа, преодолявайки Аслан Карацев с 6:2 7:5.

Разликата в класите си пролича още в дебютните минути от срещата между двамата. Гофен започна по-убедително от своя съперник и се откъсна с преднина от 3:0, след като първоначално трябваше да отразява шансове за брейк в дебютното си подаване. Белгиецът продължи да определя темпото на корта, докато руснакът така и не успяваше да разгърне потенциала си. Квалификантът безпроблемно задържа лидерството си, преди да затвърди по-добрата си игра в хода на сета с нов пробив, който го изведе напред в общия резултат.

Втората част също започна положително за Гофен, който подобно на първия сет, потегли с 3:0. 6-кратният АТР шампион провеждаше по образцов начин собствените си сервис геймове и скоро се доближи на гейм от крайната победа - 5:2. Точно тогава пък последва спад във формата му и Карацев се възползва от това. Миналогодишният полуфиналист от Аустрелиън Оупън първо спаси три мачбола, а след това възстанови паритета. В крайна сметка обаче подемът на 34-я в света бързо бе спрян от белгиеца, който бе по-решителен в крайната фаза на мача, за да се поздрави с първи успех в Мадрид от 2018-та насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава и в Мадрид: Отличен Гофен нанесе поредно поражение на Карацев Владислав Риждов
Теми:  
аслан карацев | атп | давид гофен | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook