Волфганг Тийм: Доминик може да стане световен №1

от в 13:30 на 29.01.2021
Тея Кръстева

Бащата на Доминик Тийм - Волфанг, даде интервю пред Kleine Zeitung, в което говори за края на карантината и формата, в която се намира неговият син.

Колко трудни бяха последните 14 дена в Австралия?

Имахме същите условия като тези на играчите в Мелбърн. Единственото предимство беше, че не ни се налагаше да се „бием“ за тенис кортовете. В хотела ни охраняваха, все едно бяхме престъпници - ескортираха ни до кортовете с полицейски коли.

Треньорът на Доминик - Николас Масу, не можа да пътува до Аделаида заради положителния тест за коронавирус, който даде - поддържахте ли контакт с него по време на карантината?

Разбира се, поддържаме постоянна връзка. Той трудно прие цялата ситуация и все още не може да си обясни как и къде се е заразил. 

През изминалите 2 седмици Доминик само с Денис Новак ли тренира?

Първоначалният план беше Доминик да тренира и с Надал, и с Джокович, но след като се установи, че има положителни проби за коронавирус в Мелбърн, нашите намерения не можаха да бъдат осъществени. 

Миналата година Доминик Тийм стигна до финала на Australian Open, достатъчно опитен ли е сега, за да спечели титлата?

Тийм е на 27 години. Неговата игра е вече завършена. Тийм се е развил страхотно, а сега остава само да бъде последователен. 

Какви са целите на Тийм за сезон 2021?

Доминик е достатъчно стабилен и уверен, за да може да печели най-големите турнири. Вече съвсем не е утопична идеята той да се превърне в световен №1. Честно казано обаче това в момента не е най-главната цел за Тийм, защото този успех ще дойде естествено след отличните резултати и доброто му представяне. 

Доминик Тийм започна годината с участие в демонстративния тенис турнир A Day at the Drive, който се провежда в Аделаида. В мача си срещу Рафаел Надал Тийм отстъпи със 7:5 6:4 след равностойна битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Волфганг Тийм: Доминик може да стане световен №1 Тея Кръстева
Теми:  
волфганг тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook