Време за финали: Алкарас и Циципас един срещу друг в супербитка за трофея в Барселона

от в 12:14 на 23.04.2023
Мирела Николова

Днес е денят, в който ще разберем кои ще са тазгодишните шампиони на турнирите в Барселона, Баня Лука и Мюнхен. Без никакво съмнение най-силен интерес предизвиква финалната битка в каталунския град, където надпреварата е от по-висока категория (АТР 500) и ще противопостави един срещу друг двама представители на топ 5 в лицето на Карлос Алкарас и Стефанос Циципас.

Всеки от двамата може да се похвали с отлични резултати през годините, като испанецът е миналогодишен шампион, докато гъркът ще излезе за третия си финал в Барселона и в търсене на едва първия си трофей от категория АТР 500. До този момент двамата имат изиграни общо 3 срещи, като във всяка от тях победата е била на страната на тийнейджъра. Днешният двубой помежду им ще стартира след края на финала на двойки и очакваното му начало е не преди 17:00 часа българско време.

Програма в Барселона (начало 14:00 часа):

1. Уесли Колхоф/Нийл Скупски - Максимо Гонзалес/Андрес Молтени

2. Карлос Алкарас - Стефанос Циципас (не преди 17:00 часа)

Шампионът от миналата седмица Андрей Рубльов удължи победната си серия на турнира в Баня Лука и днес ще излезе в търсене на втори пореден трофей. Освен това руснакът ще защитава титлата си от миналия сезон, когато турнирът се проведе в Белград, а негов съперник ще бъде световният №70 Душан Лайович, който в четвъртфиналите елиминира топ поставения Новак Джокович. Любопитна подробност е, че сърбинът има предимство от една победа в преките им сблъсъци, а дали вторият поставен ще успее да вземе реванш за поражението си от 2019-а, предстои да разберем днес в срещата, която ще стартира в точно 15:00 часа българско време.

Програма в Баня Лука:

1. Андрей Рубльов - Душан Лайович (начало 15:00 часа)

На надпреварата в Мюнхен пък ще станем свидетели изцяло на повторение на миналогодишния финал, когато титлата отново си оспорваха Холгер Руне и Ботик ван де Задсхулп. Тогава нидерландецът бе принуден да сложи преждевременен край на двубоя заради контузия и младокът завоюва своя първи АТР трофей. 19-годишният тийнейджър влиза като изявен фаворит в днешния сблъсък, който се очаква да стартира не преди 14:30 часа българско време.

Програма в Мюнхен (начало 12:00 часа):

1. Кевин Кравиц/Тим Пюц - Александър Ерлер/Лукас Мидлер

2. Холгер Руне - Ботик ван де Зандсхулп (не преди 14:30 часа)

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за финали: Алкарас и Циципас един срещу друг в супербитка за трофея в Барселона Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | баня лука | барселона | карлос алкарас | мюнхен | програма | стефанос циципас | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook