Време за реванш: Надал съумя да надвие Пол и предстои суперсблъсък с Медведев!

от в 06:22 на 25.02.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал удължи победната си серия в хода сезона на 13 поредни победи и продължава да не е усещал вкуса на поражението през 2022-ра. Днес Матадора срещна най-трудното си досега изпитание на турнира в Акапулко, като беше съвсем близо до това да сдаде втория сет, само че за пореден път показа колко добре може да играе под напрежение и се поздрави с успех над Томи Пол - 6:0 7:6(5). Така Рафа се класира за полуфиналната фаза, където ни предстои да се насладим на нещо наистина специално, а именно повторение на тазгодишния финал от Откритото първенство на Австралия, защото следващият съперник на испанеца е новият номер едно Даниил Медведев.

Срещата започна по абсолютно безметежен начин за петия в света, който се възползваше от прекалено централно насочените удари на американеца и веднага поемаше инициативата. Аутсайдерът видимо не съумяваше да привикне със силния топспин в ударите на опонента, което провокираше множество грешки от негова страна и той не можа да запише дори гейм на сметката си в първата част.

Вторият сет се разви по-коренно различен начин и най-после видяхме колко плоско и мощно е способен да удря топката световния номер 39. Пол вземаше топката максимално рано от бекхенд и я насочваше към форхенда на Надал, лишавайки го от нужното време за подготовка и 21-кратният шампион от Шлема възпроизведе немалък брой удари с рамката на ракетата.

Американският представител наглед владееше положението и повеждаше с пробив на цели три пъти, но неизменно биваше застигнат в резултата и в крайна сметка пропиля преднина от 5:3, за да се стигне до тайбрек. Там 24-годишният състезател веднага пласира ретур върху линията, с който си осигури преднина от мини брейк, ала изведнъж играта му претърпя тотален разпад и Надал спечели пет последователни разигравания, като така си гарантира победата в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Време за реванш: Надал съумя да надвие Пол и предстои суперсблъсък с Медведев! Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | даниил медведев | Обзори | рафаел надал | томи пол

Коментари





Следвайте ни в Facebook