Все едно не е спирал: Джокович разгроми световния №58 за успешен старт на сезона си

от в 13:32 на 31.12.2023
Мартин Петков

Новак Джокович очаквано не срещна никакви затруднения в откриващия си мач за новия сезон и донесе първа победа на Сърбия в съревнованието с Китай на United Cup. Световният номер едно за сетен път в кариерата си доказа, че именно на австралийска земя се чувства безкрайно уверен в способностите си, като безпроблемно се разправи с първата ракета на азиатците Жижен Жанг, надвивайки го с категоричното 6:3 6:2.

По този начин сърбинът донесе ранен аванс на родината си в генералния сблъсък от група Е на отборната надпревара, докато в личен аспект се поздрави с 42-рата си поредна победа на Зеления континент и увеличава серията си, чийто старт датира още от 2019-а година.

Световният номер 58 потегли доста оптимистично в двубоя, като подхождаше изключително агресивно в разиграванията и неведнъж остави фаворита безмълвен, пласирайки печеливш удар. Подобен рисков стил на игра в дългосрочен план от мача срещу сърбина обаче никога не е оправдано решение, предвид факта че скоропостижно Ноле се нагоди към атаките на противника си и започна да търси все по-голяма дълбочина в размените от основната линия, което доведе до купища грешки от ракетата на Жанг и наглед логичен пробив в актива на рекордьора по титли от Шлема. Оттам насетне Джокович съумя изцяло да установи контрол върху събитията на корта и продължи да сервира на висота, като нито за секунда не се почувства застрашен от това да се раздели с преднината си в резултата и записа откриващия на сметката си.

С настъпването на втората част разликата в класите между първите ракети на Сърбия и Китай бе онагледена от световния номер едно, който дирижираше случващото се и с това пречупи на психологическо ниво съперника си. Същевременно грешките в играта на китаеца продължиха да преобладават и той трудно се задържаше в разиграванията, без да допусне неточност, докато Джокович засвидетелства най-доброто си лице в остатъка от срещата и отпусна едва два гейма на азиатеца, преди да официализира триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Все едно не е спирал: Джокович разгроми световния №58 за успешен старт на сезона си Мартин Петков
Теми:  
atp | united cup | жижен жанг | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook