Възходът продължава: Тийм пречупи миналогодишния финалист в Гщаад и е 1/8-финалист!

от в 17:15 на 19.07.2022
Мирела Николова

Доминик Тийм изглежда все по-близо до най-добрите си дни, след като през миналата седмица намери място на четвъртфиналите на АТР надпревара за първи път от 14 месеца насам. Възходът на австриеца продължи и през днешния ден на турнира на клей в Гщаад, където жребият го противопостави на седмия поставен и миналогодишен финалист Юго Гастон. Както петсетовият трилър на Ролан Гарос помежду им през 2020-а, така и днешният им сблъсък бе много оспорван, но като краен победител отново излезе австриецът след обрат с 1:6 6:1 7:6(7). В битка за място на втори пореден четвъртфинал световният №274 ще се изправи срещу аржентинеца Федерико Делбонис.

Откриващата част на срещата протече по великолепен начин за френския представител, който демонстрираше забележителна стабилност от всяка една част на корта и налагаше доминацията си в размените от основната линия. От своя страна, бившият №3 не успяваше да затрудни с нищо своя съперник, което в комбинация с големия брой непредизвикани неточности от негова страна и неубедителното му представяне на начален удар доведе до изоставане с 0:5 и не след дълго Гастон поведе в общия резултат.

В началото на втория сет се наблюдаваше значителен прогрес в представянето на австриеца, който стабилизира играта си, като вече все по-често го виждахме да търси инициативата в разиграванията и да ги завършва в своя полза. Същевременно той отлично се възползваше от спада в играта на противника, чиито удари загубиха своята дълбочина и ставаха лесна плячка за носителя на титла от Шлема. Така съвсем скоро Тийм изравни отделните части, спечелвайки последните пет гейма в сета с реализирани два пробива.

Финалната част се развиваше напълно равностойно, като всеки от двамата състезатели демонстрираше стабилно ниво от линията за сервис и посрещащите бяха почти напълно лишени от шансове за брейк. Единствената възможност се появи в седмия гейм, но след като бе бързо отразена от французина, паритетът остана непокътнат до 6:6 и съдбата на мача се реши в тайбрек. Там първи до мачбол достигна двукратният финалист от Ролан Гарос, но тогава последваха две бързи точки за Гастон след грешки на австриеца. Участващият със "защитен ранкинг" тенисист обаче отговори с два безупречни сервиса и се сдоби с още една възможност за затваряне на двубоя, която този път бе материализирана след неуспешен опит за воле от страна на миналогодишния финалист, завършил с топка в средата на мрежата. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възходът продължава: Тийм пречупи миналогодишния финалист в Гщаад и е 1/8-финалист! Мирела Николова
Теми:  
atp | гщаад | доминик тийм | Обзори | юго гастон

Коментари





Следвайте ни в Facebook