Възможно е Ролан Гарос да не се проведе през тази година!

от в 11:44 на 03.04.2021
Мирела Николова

Вторият турнир от Големия шлем за годината - Ролан Гарос засега е планиран да се състои между 23 май и 6 юни, но съдейки по последните коментари на Жил Моретон - президента на Френската тенис федерация, може да се окаже, че 13-кратният шампион на клея в Париж Рафаел Надал няма да има възможност да играе на любимия си турнир през 2021 г. 

Преди няколко дни президентът на Франция Еманюел Макрон обяви трети национален локдаун предвид нарастващия брой случаи на заразени с коронавирус, като ограниченията ще са в сила поне един месец. Според Моретон Откритото първенство на Франция 2021 може да се наложи да бъде отменено, ако новите мерки против разпространението на COVID-19 в страната продължат до края на май.

„Към момента всичко върви по план, надпреварата ще се проведе на предвидените дати. Обаче ако локдаунът обхване период от два месеца, непременно ще трябва да вземем мерки, като най-лошото е пълна отмяна на турнира. Не смея да си представям това."

За разлика от Откритото първенство на Австралия, играчите, които ще участват на Ролан Гарос, няма да бъдат поставяни под двуседмична карантина преди старта на надпреварата. Освен това Жил Моретън разкри, че ако Откритото първенство на Франция все пак се състои, е изключено да се проведе със 100-процентов капацитет от зрители по трибуните. Техният брой ще бъде далеч по-малък от обичайния, като французинът дори спомена, че има опасност изцяло да липсва публика.

Източник: SportsKeeda

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Възможно е Ролан Гарос да не се проведе през тази година! Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook