За под час: Сабаленка "върза геврек" на световната №52 за успешен старт на 2024-та година

от в 06:30 на 03.01.2024
Мартин Петков

Арина Сабаленка не срещна никакви затруднения по пътя към това да открие победоносно тазгодишната си тенис кампания, записвайки първи успех на силния WTA 500 турнир в Бризбейн. Беларуската, която допреди няколко месеца заемаше първото място в световната ранглиста, имаше наглед рутинната задача да преодолее теста на Луция Брондзети, като с представянето си шампионката от Аустрелиън Оупън доказа, че се намира в оптималната си спортна форма и триумфира с разгромното 6:3 6:0, дошло след точно 58 минути. Така топ поставената в схемата се класира за осминафиналната фаза в надпреварата, където ѝ предстои да премери сили с една измежду Даниел Колинс и Лин Жу.

Сабаленка видимо на старта на двубоя се нуждаеше от няколко минути за адаптация към случващото се и допусна известни неточности в откриващото си подаване, които доведоха до брейкбол пред италианката, но светкавично световната номер две онагледи класата на сервиса си и отстоя своето. Оттам насетне беларуската започна постепенно да покачва темпото в разиграванията, като умело променяше посоката на ударите си, които изпълняваше с вездесъщата си мощ, при което скоропостижно установи контрол върху събитията на корта и проби решаващо в шестия гейм, за да запише дебютния сет срещу името си.

Силните моменти за беларуската продължиха и на старта на втората част, когато тя продължи все по-уверено да развива доминацията си в срещата и наложеното от нея темпо я изведе да ранен брейк аванс в статуквото. Същевременно Брондзети по никакъв начин не съумяваше да се противопостави на агресивния стил на доскорошната водачка в световната ранглиста, която неспирно развиваше играта си, като наложи тоталната си доминация в сблъсъка и "върза геврек" на италианката, подпечатвайки първата си победа за сезона.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За под час: Сабаленка "върза геврек" на световната №52 за успешен старт на 2024-та година Мартин Петков
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | бризбейн | лучия брондзети

Коментари





Следвайте ни в Facebook