Защитаващият шампион Хуркач потегли с успех на Miami Open 2022

от в 22:52 на 26.03.2022
Диана Андреева

Хуберт Хуркач започна с победа защитата на титлата си в Маями. Световният номер 10 се справи в последователни сетове с Артър Риндеркнеш, а успехът му настъпи след малко повече от 90 минути игра и резултат от 7:6(5) 6:2. Триумфът осигури на Хуркач място в третия кръг на Miami Open 2022, както и среща с един измежду Аслан Карацев и Уго Юмбер. 

В откриващия сет силите на корта бяха изравнени. Двамата състезатели показваха почти безпогрешни изяви от сервис линията, което до голяма степен лиши частта от от някаква сериознa интрига. По-продължителни размени също отсъстваха и това закономерно доведе до тайбрек. В решаващия дълъг гейм непоставеният бе този, който пръв успя да се откъсне напред с мини пробив за 5:3, но тогава миналогодишният шампион претърпя абсолютна метаморфоза и без да отстъпва нито точка повече на съперника, откри общия резултат в своя полза. 

Следващият сет се разви изцяло под диктовката на поляка, докато Риндеркнеш все по-често не успяваше да намери очертанията на полето и допускаше необясними неточности. Това позволи на осмия поставен да пробие на цели два пъти, за да си подсигури солидна преднина и в крайна сметка да сложи точка на двубоя в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващият шампион Хуркач потегли с успех на Miami Open 2022 Диана Андреева
Теми:  
Miami Masters | мастърс маями | тенис турнир в маями | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook