Завършване със стил: Янаки Милев беше изпратен на бала си от 5-кратен шампион в Големия шлем

от в 12:33 на 25.05.2023
Калоян Соколов

Легендарният австралийски тенисист Пол Макнами беше специален гост на абитуриентския бал на българския талант Янаки Милев в Пловдив. Както знаете, то Макнами през последните години е тясно свързан с нашата родина, след като сключи брак с българката Елена през миналото лято и освен това работи като консултант към нашата тенис федерация.

68-годишният бивш турнирен директор на "Sofia Open" има четири титли от Големия шлем на двойки и една на смесени двойки, а в последно време е ментор именно на състезателя на пловдивския тенис клуб „Локо 98“. Сред гостите беше и популярния спортен общественик Кирил Евтимов.

Тийнейджърът не отпразнува особено шумно завършването на средното си образование, тъй като в събота му предстои да замине на турнир в Испания, където ще бъде придружен от своя баща и треньор Милко Милев.

В момента Янаки е в най-прогресиращият играч в мъжкия ни тенис и се намира много близо до дебют в топ 500 на световната ранглиста, което се дължи на двата му завоювани трофея от фючърсите в Анталия през настоящия сезон.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Завършване със стил: Янаки Милев беше изпратен на бала си от 5-кратен шампион в Големия шлем Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | любопитно | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook