Жребият в Барселона: Надал оглавява схемата, Рубльов и Рууд в една осмина

от в 15:01 на 17.04.2021
Диана Андреева

Докато Новак Джокович взима участие в домашния турнир Serbia Open, в Барселона звезди като Рафаел Надал, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов ще се изправят един срещу друг, в спор за титлата на ATP 500 събитието. Първата ракета на страната ни Григор Димитров също беше сред списъка с участниците в Barcelona Open, но през вчерашния ден Григор се оттегли, а причината за решението му все още не е ясна. 

Топ поставеният в турнира е Краля на клея Рафаел Надал, който ще открие кампанията си директно във втори кръг срещу Адриан Манарино и квалификант. 11-кратният шампион на турнира би срещнал Кристиан Гарин при успех, а евентуален опонент на 1/4-финалите му е Давид Гофен. За да си осигури среща с Матадора, Гофен трябва да се справи с Пиер-Юг Ербер или квалификант на старта, а впоследствие го очаква двубой срещу Карен Хачанов. 

В долната част на тази половина лидер е Диего Шварцман. Аржентинецът очаква представителя на домакините Карлос Алкарас или Франсис Тиафо в първия си мач, а при победа може да срещне 1/2-финалиста на Rolex Monte Carlo Masters - Дан Еванс. В спор за място сред последните четирима Шварцман може да се изправи срещу специалистите на червените кортове Фабио Фонини и Пабло-Кареньо Буста.

Вторият поставен Стефанос Циципас има далеч по-сложна схема. Гъркът започва срещу Хауме Мунар или Тиаго Монтейро, а в трети кръг може да се изправи срещу Алехандро Давидович Фокина или Александър Бублик, при условие, че те се справят със световния номер 25 Алекс де Минор. В четвъртината на Стефанос са още канадците Денис Шаповалов и Феликс-Оже Алиасим, както и Фелисиано Лопес и Лоренцо Музети. 

Най-високо ранкиран в последната четвърт е Андрей Рубльов. В може би най-оспорвана част от схемата, руснакът ще трябва да се справи с Беноа Пер и Каспър Рууд, преди евентуалния си сблъсък с победителя измежду Роберто-Баутиста Агут и Яник Синер, който ще определи единия от 1/2-финалистите на турнира. Пълният жребий можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Барселона: Надал оглавява схемата, Рубльов и Рууд в една осмина Диана Андреева
Теми:  
барселона | жребий | рафаел надал | тенис жребий | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook