Жребият в Бризбейн: Надал среща квалификант при завръщането си; в една половина е с Григор

от в 03:48 на 30.12.2023
Мартин Петков

Началото на новия сезон в АТР Тура вече бе поставено със стартирането на отборната надпревара United Cup, като през идната седмица предстои в ход да влезе и АТР 250 турнирът в Бризбейн. Надпреварата в австралийския град по традиция се радва на огромен зрителски интерес, като настоящото издание на състезанието далеч не изневерява в това отношение, предвид факта че вниманието на тенис обществеността в световен план е съсредоточено върху дългоочакваното завръщане на Рафаел Надал.

В хода на днешния ден пък бе изтеглен и жребият за турнира, като несъмнено един от най-интригуващите двубои се явява сблъсъкът между бившите шампиони Григор Димитров и Анди Мъри, но сега предстои да разгледаме и останалата част от схемата, с което и пътя към спечелването на титлата на част от фаворитите в Бризбейн.

Надал, който през идната седмица ще изиграе първия си официален мач от близо 365 дни насам, имаше до голяма степен късмет и му се падна в откриващия си мач да срещне квалификант, но това може да се окаже нож с две остриета, предвид факта че в пресявките участие вземат играчи от ранга на Доминик Тийм и Диего Шварцман, от които Матадора вече е губил в кариерата си. Успее ли 22-кратният шампион от Шлема да стартира победоносно в надпреварата, то във втория етап го очаква потенциална среща с винаги непредсказуемия Аслан Карацев, докато на четвъртфиналите за испанеца предстои евентуален двубой срещу четвъртия поставен Уго Юмбер.

Испанецът освен всичко, попадна в половината от схемата, която е предвождана от родната ни първа ракета Григор Димитров, което означава, че в спор за място във финала, бихме могли да станем свидетели на поредната зрелищна битка по оста между най-добрия ни тенисист и някогашния номер едно.

В ролята на топ поставен за надпреварата пък влиза Холгер Руне, който в опит да стартира новия сезон подобаващо с успех, ще се изправи срещу домакинския представител Макс Пърсел. При потенциална победа за датчанина, то във втория кръг го очаква да премери сили с един измежду Александър Шевченко и тийнейджъра Лука ван Аш, преди в сблъсък от фазата на топ 8, по всяка вероятност, да срещне Себастиан Корда. Нов успех за световния номер 10 би означавал място във финалната четворка на надпреварата, където третият поставен и едно от откритията на миналия сезон - Бен Шелтън, навярно ще го очаква в мач, носещ място в дуела за титлата.

Пълния жребий за АТР 250 надпреварата в Бризбейн можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Бризбейн: Надал среща квалификант при завръщането си; в една половина е с Григор Мартин Петков
Теми:  
atp | бен шелтън | бризбейн | григор димитров | жребий | рафаел надал | себастиан корда | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook