Жребият за АО: Григор стартира срещу неудобен съперник; в една четвъртина е с Медведев

от в 05:12 на 11.01.2024
Мартин Петков

Григор Димитров откри по мечтан начин настоящия сезон, след като триумфира с титлата на АТР 250 надпреварата в Бризбейн, с което ясно засвидетелства впечатленията, че се намира най-добрата си спортна форма и даде сериозна заявка за успешна година. Това автоматично носи и сериозни надежди на първата ни ракета за силно участие на предстоящия Аустрелиън Оупън, където традиционно почти винаги най-добрият ни тенисист се е представял значително по-силно спрямо останалите надпревари от Големия шлем и може да се похвали с достигане до полуфиналите, както и още пет класирания за втората седмица на състезанието.

Тази година обаче жребият на българина може спокойно да бъде определен като наглед благополучен, защото още в първи кръг го очаква сблъсък с неговия стар познайник Марто Фучович, който към момента далеч не се намира в оптималното си тенис равнище. Историята на съперничеството между 13-ия поставен и унгареца ни разкрива три досегашни срещи, като балансът в тях за родния ни представител е негативен, предвид факта че изостава с 1:2 успеха.

Логичен развой на събитията спрямо формата и етапа, в който се намират двамата в кариерите си, обаче ни води изцяло към победа за Димитров, на чийто път във втори кръг ще излезе един измежду Себастиан Офнер и домакинския любимец Танаси Кокинакис, който към днешна дата не изглежда толкова огромна заплаха за първата ни ракета, въпреки че е способен под влияние на атмосферата да предизвика сериозни главоболия на Григор.

Класиране за третия етап от надпреварата ще изведе най-добрия ни тенисист до, по всяка вероятност, първия му мач срещу поставен състезател в турнира, след като схемата му отрежда да срещне номер 23 в надпреварата - Алехандро Давидович Фокина, от когото Димитров е губил важна битка на клей в миналото, ала на твърди кортове предимство изглежда напълно на страната на шампион от Бризбейн. Пореден успех и място сред осминафиналистите за Григор потенциално ще му гарантира сблъсък с Даниил Медведев, който до въпросната фаза на турнира ще трябва да е преодолял навярно съпротивата на един измежду Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм, както и евентуално на някой играч, преминал пресявките.

Сполучлив развитие и повторение на гръмката победа за българина над бившия номер едно на Мастърса в Париж би означавало четвърти четвъртфинал за 13-ия поставен в Мелбърн, като прогнозният му съперник за този етап се явява навярно да бъде победителят между Холгер Руне и Хуберт Хуркач, срещу всеки от които първата ни ракета може да се похвали с положителен баланс. Медведев пък предвижда третата четвъртина за Аустрелиън Оупън, което означава, че тази част на схемата се намира в долната половина и при евентуален полуфинал за Григор в турнира, то най-вероятните му противници в директен двубой за място в мача за титлата се явяват Карлос Алкарас и Александър Зверев.

Пълния облик на жребия за Аустрелиън Оупън можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за АО: Григор стартира срещу неудобен съперник; в една четвъртина е с Медведев Мартин Петков
Теми:  
australian open | Аустрелиън Оупън | григор димитров | даниил медведев | жребий | мартон фучович

Коментари





Следвайте ни в Facebook