Зиданшек и Бадоса се класираха за първите си 1/4-финали на турнир от Шлема

от в 19:18 на 06.06.2021
Владислав Риждов

Световната номер 85 Тамара Зиданшек се класира за първия си четвъртфинал на "мейджър" турнир. Това стана факт, след като словенката победи в последователни сетове 7:6(4) 6:1 Сорана Кърстя.

Зиданшек, която до момента не бе преминавала отвъд втория кръг, изигра добър мач, в който контролираше събитията на корта и бе концентрирана във важните моменти. Откриващата част започна с размяна на пробиви между двете, а впоследствие двете намериха ритъм при сервис и не допуснаха нови спадове в сервис геймовете си. Зиданшек отрази брейкбол в самия края на сета, а в тайбрека словенката си осигури три точки за сета, преди от втори опит да поведе в резултата. Във втората част определено 85-тата в света бе по-добрата на корта. Зиданшек не остави шансове на румънската си опонентка, като и даде само гейм в хода на сета, поздравявайки се с крайната победа.

В друг мач от днешния ден стана ясна и следващата съперничка на словенката. Паула Бадоса също ще направи своя дебют в четвъртфинал на турнир от Шлема, след като спечели труден мач срещу Маркета Вондрушова - 6:4 3:6 6:2. 

Първата част започна слабо за шампионката от турнира в Белград, която изоставаше с 3:1, ала след това последва подем в играта й, който и помогна да спечели пет от следващите шест гейма, за да поведе в общия резултат. Във втората част двете започнаха равностойно, но след средата на сета Вондрушова бе тази, която контролираше случващото се. Чехкинята проби своята съперничка за 4:2 и успя да задържи преднината си до края на сета, изравнявайки резултата.

В началото на решителната част двете си пазмениха общо три брейка, като два от тях бяха на сметката на Бадоса. Световната номер 35 пое инициативата и въпреки че на моменти преднината и бе поставена под съмнение, испанката отново демонстрира борбения си дух и си гарантира участие на четвъртфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зиданшек и Бадоса се класираха за първите си 1/4-финали на турнир от Шлема Владислав Риждов
Теми:  
Обзори | паула бадоса | ролан гарос | тамара зиданшек

Коментари





Следвайте ни в Facebook